Manşetler

Instagram aylık 400 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaştı

instagram-yeni-tasarim-270715

Instagram yeni bir dönüm noktasına daha ulaştı. Fotoğraf ve video paylaşım tabanlı sosyal ağ 400 milyon aylık aktif kullanıcı sayısına ulaştı. Instagram bu önemli gelişmeyi yayınladığı bir blog yazısıyla duyurdu.

Bundan sadece 10 ay önce Instagram aylık 300 milyon aktif kullanıcı sayısına erişmişti. Instagram’ın 200 milyondan 300 milyon aylık aktif kullanıcı sayısına erişmesi de hemen hemen aynı zaman aralığında gerçekleşmişti. Bu da servisin hızlı şekilde büyüdüğünü, buna büyüme ivmesinin yüksek olmadığını gösteriyor.

Yine de, Instagram’ın hatırı sayılır ve etkileyici bir büyüklüğe ulaştığını belirtmek gerekiyor. Twitter şu anda aylık 316 milyon aktif kullanıcı sayısına sahipken Pinterest ise 100 milyon aylık aktif kullanıcı sayısına yeni ulaştı.

Instagram’ın büyümesinde dikkat çeken ayrıntı, bunun daha çok ABD dışındaki kullanıcılarla gerçekleşmesi. Instagram kullanıcılarını yüzde 75’inin ABD dışından olduğunu; Avrupa ve Asya’nın son zamanlarda büyümeye katkı yaptığını, aynı zamanda Brezilya, Japonya ve Endonezya’nın bu son 100 milyona en fazla katkıda bulunan ülkeler olduğunu kaydetti.

Instagram günde toplam 80 milyon fotoğrafın paylaşıldığını da kaydetti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER