Teknoloji

Instagram arama seçenekleri arasına sesi de ekliyor

instagram arama

Kimileri Instagram’ın Facebook’un çatısı altında giderek daha kötü bir yere dönüştüğünü düşünse de, sosyal ağ kullanıcılarına yeni özellikler sunmaya devam ediyor. Uzun süredir beklenen masaüstü paylaşım özelliğini yakında çıkaracak olan Instagram, arama seçenekleri arasına sesi de ekliyor.

Bu özellik sayesinde kullanıcılar Instagram’da şarkılar üzerinden arama yapabiliyor. Arama sonuçlarında ise bu şarkının kullanıldığı Reels paylaşımları gösteriliyor. Kullanıcılar ilgili şarkıyı daha sonra paylaşımlarında kullanmak için kayıt da edebilecek.

Söz konusu özellik bazı kullanıcılar için dağıtıma çıkmış durumda. Özelliğin işleyişini gösteren ekran görüntüleri de sosyal ağlarda dolaşmaya başladı.

Instagram bu yeni arama özelliğiyle Reels kullanımını artırmayı hedefliyor. Buna ek olarak, TikTok’un Sesler sekmesinin kopyalandığını da söylemek yanlış olmayacaktır.

Instagram hâlihazırda Facebook’un en büyük gelir kaynaklarından biri konumunda. Ancak TikTok’un indirme sayısında Facebook ve Instagram’ı geride bırakması, Facebook’u harekete geçirmişe benziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER