Manşetler

Instagram Apple Watch uygulamasını kaldırıyor

Instagram bundan böyle Apple Watch uygulamasını devam ettirmeyecek. The Verge sitesinin haberine göre, iPhone uygulamasının 39.0 numaralı yeni versiyonunun değişiklik kayıtları içinde genel hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmeleri yazıyor. Ancak bu güncelleme aynı zamanda Watch uygulamasını da tamamen kaldırıyor.

9to5Mac‘in haberine göre, bu durum Apple’ın getirdiği yeni bir kısıtlamadan kaynaklanıyor. 1 Nisan itibarıyla, Apple Watch uygulamalarına yapılan güncellemelerin watchOS 2 SDK ya da daha yüksek sürümle hazırlanıyor olmaları gerekiyor. Öte yandan yeni Watch uygulamalarının da watchOS 4 SDK ile hazırlanmaları gerekiyor.

Instagram’ın uygulaması ise WatchKit 1.0 günlerinden kalma. O zamanlar üçüncü taraf uygulamalar saat üzerinde yerleşik biçimde çalıştırılamıyordu. Zaten Instagram’ın Apple Watch uygulamasına da şimdiye kadar video desteği veya LTE bağlantısı üzerinden çalıştırma gibi işlevler eklenmemişti.

Apple Watch uygulama desteğini sonlandırarak Instagram da Twitter, Google, Amazon ve Slack gibi şirketleri takip ediyor. Birçok şirket, Watch kullanıcılarının tek istediğinin iyi bir bildirim desteği olduğunu fark etti. Bazı durumlarda uygulamayı tamamen kaldırmanın kullanışlılığı daha da iyileştirdiğini saptadı.

Ne var ki, Instagram uygulaması telefondaki versiyon gibi, içerik akışında aşağı doğru kaydırarak gezinmeye odaklanmıştı. Uygulamanın kaldırılması, Instagram’ın Apple Watch’u kullanışlı bir bağımsız uygulama platformu olarak görmediğini de gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER