Teknoloji

Instagram Android’den önce Windows Phone için yayınlanabilir

Eğer bir iPhone kullanıcısıysanız, muhtemelen Instagram’ı duymuş ve kullanmışsınızdır.15 milyon kullanıcısı olan uygulama geçtiğimiz sene Apple tarafından ”Yılın Uygulaması” seçilmişti. Diğer işletim sistemlerini kullanan pek çok kişinin, Instagram’ın kendi platformlarının kullanımına açılmasını sabırsızlıkla beklediklerini söylemek, pek yanlış olmaz.

Geniş kullanıcı kitlesi ve yüksek popülaritesi sebebiyle, büyük bir çoğunluk, Instagram’ın sonraki durağının Android olmasını bekliyor. Zira, Instagram’ın yaratıcısı olan Burbn’ın CEO’su Kevin Systrom uygulamanın Android’e de geleceği konusunda daha evvelden söz vermişti. Fakat, Instagram ekibi hedeflerinde bir değişiklik yapmış gibi gözüküyor. Fast Company’nin haberine göre, uygulamanın iOS’ten sonraki durağı Android yerine Windows Phone olma ihtimali daha yüksek gözüküyor.

Kaynaklara göre, Windows Phone ve Instagram ekibi ortak çalışmalara başladılar bile. Bu bilgi henüz doğrulanmasa da, Windows’un geliştirme ve projelere harcadığı para göz önünde bulundurulunca, kulağa pek de garip gelmiyor. Kaynaklar,  Microsoft’un donanım için belirlediği standartlar sebebiyle, Instagram ekibinin işinin daha kolay olacağı düşüncesinin de bu tercihte rol oynamış olabileceğini belirtiyor. Android uygulamalarının, farklı cihazlarda farklı performans göstermesinin de bu seçimin bir diğer faktörü olabileceği de söylentiler arasında.

İlgili – Slashgear

İLGİLİ HABERLER