Teknoloji

Instagram Android versiyonunu nihayet görücüye çıkardı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Android kullanıcılarının merakla beklediği gün iyice yaklaşıyor. Popüler fotoğraf filtreleme ve paylaşım uygulaması Instagram pek yakında Google’ın mobil işletim sisteminde yerini alacak. Instagram’ın kurucularından Kevin Systrom, SXSW Konferansı’nda dün yaptığı konuşmada uzun zamandır beklenen Instagram’ın Android versiyonunun neredeyse hazır olduğunu belirtti. Systrom sahnede uygulamaya dair bazı ipuçları verse de, resmi bir demo henüz yayınlanmadı. Şu anda gizli bir test sürecinde olan uygulama, çok yakında piyasada olacak.

Systrom’a göre bazı alanlarda Android uygulaması iOS uygulamasından çok daha iyi durumda. Sunumun ardından soru-cevap kısmında gelen bir soru üzerine Systrom uygulamanın hızlı olduğunu, büyük ekranlarda muhteşem çalıştığını ve de Facebook, Twitter, Tumblr ve diğer ağlar aracılığıyla fotoğraf paylaşılabileceğini belirtti. Uygulamanın Android platformuna taşınmasının neden bu kadar uzun sürdüğünün sorulması üzerine ise cevabına sürecin uzun olduğuna katılmadığını dile getirerek başladı. Systrom, bazı önceliklere sahip olduklarını ve iki platform üstünde çalışırken yenilikçi olmanın çok da kolay olmadığını vurguladı.

Geçtiğimiz yıl Apple tarafından yılın uygulaması seçilen Instagram, 27 milyon kez indirilerek büyük bir başarıya ulaşmıştı. Test sürecinin başladığı da göz önünde bulundurulursa, Android uygulaması için pek fazla beklemeye gerek kalmadığı rahatlıkla söylenebilir.

İlgili – Mashable

İLGİLİ HABERLER