Manşetler

Instagram Android uygulaması yeni kullanıcı arayüzü ve artan performansla güncellendi

Instagram Android uygulaması yeni kullanıcı arayüzü ve daha yüksek performansla güncellendi, böylelikle uygulamayı daha küçük boyutlu ekrana sahip cihazlarda kullanmak kolaylaştı. Instagram’ın iddiasına göre uygulama daha öncesine göre iki kat daha hızlı yükleniyor, buna rağmen Android akıllı telefon veya tablet içinde yarı yarıya daha az alan kaplıyor.

instagram-android-uygulama-120314-1

Kullanıcı arayüzü uygulamanın gerçek bir Android uygulaması olduğunu hissettirecek değişiklikler içeriyor. Instagram, 5.1 versiyon numaralı sürümde gezinmenin daha kolay olduğuna dikkat çekiyor. Daha sadece ve seyrek içerikli kullanıcı arayüzü küçük ekranlarda daha hızlı şekilde yükleniyor. Ayrıca tablet gibi daha büyük ekranlı cihazlarda da butonların ekrana saçılmasının da önüne geçiliyor.

Instagram’ın eski Android sürümü sanki iOS uygulamasının Android’de çalıştırılmış hâli gibiydi. Grafik unsurları bile uygulamanın sanki iPhone’da açıldığına dair izlenim uyandırıyordu. Bu nedenle Instagram ekibinin Android için özel bir çalışma yapması bekleniyordu.

Instagram’ın yeni versiyonun Google Play’den indirebilirsiniz.

İlgili >> Google Play

İLGİLİ HABERLER