Teknoloji

Instagram ana ekran üzerinden yorum yapma özelliğini kullanıma sundu

instagram ana ekranInstagram’da yorum yapmak çok zahmetli olmasa da, beklenenden biraz yavaş işleyen bir süreç. Pek çok kullanıcı, ana ekran üzerinden fotoğraflara yorum yapabilme imkânının yolunu gözlüyordu. Şirket sonunda merakla beklenen bu özelliği ortaya çıkardı. Instagram ana ekran üzerinden paylaşımlara yorum yapma özelliğini tüm kullanıcılarına dağıtmaya başladı.

Yorum bölümünün fotoğraf veya videonun altında ortaya çıkması için birkaç saniye boyunca fotoğraf veya videoya bakmak gerekiyor. Özelliğin ulaştığı kullanıcılar, paylaşımın altında “yorum ekle” yazan bir metin kutusu görüyor.

İlk etapta Instagram’ın bu özelliği küçük ölçekli bir grupla test ettiği düşünülse de, özelliğin bir testten fazla olduğu ve kademeli olarak tüm kullanıcılara ulaştırılacağı şirket tarafından Engadget sitesine gönderilen açıklamayla ortaya çıktı. Özelliğin sunucu üzerinden dağıtıldığı ve kademeli olarak tüm kullanıcılara ulaştırılacağı belirtildi.

Instagram’ın bu tarz bir özellik geliştirmesine pek de şaşırmamak gerekiyor. Kullanıcılar bir paylaşıma normalden biraz uzun süre baktıklarında genellikle sadece beğenmekten daha fazlasını yapmayı istiyor. Yorum yapmayı kolaylaştırmak ve bu yolla etkileşimi artırmak, Instagram’ın büyümesini sürdürmesini sağlayabilir.

Instagram ana ekran üzerinden yorum özelliğini ilk olarak iOS’te kullanıma sundu

Instagram ana ekran üzerinden yorum yapma özelliğini ilk olarak iOS’te kullanıcılarına sunduğunu, ancak hâli hazırda Android kullanıcılarının da bu imkândan yararlanabildiğini açıkladı.

İLGİLİ HABERLER