Manşetler

Instagram alışveriş yapabilme imkanını videolara taşıyor

Instagram alışveriş yapabilme imkanını videolara taşıyor

Instagram alışveriş deneyiminin platformda daha belirgin bir yere sahip olmasına yönelik yeni adımlar atmaya devam ediyor. Bu doğrultuda duyurulan son yenilik, videolu paylaşımlar üzerinden alışverişin de mümkün hâle gelmesi oldu.

Buna ek olarak, kullanıcılar alışveriş yapılabilen içerikleri Kaydedilenler bölümü içinde özel bir alışveriş koleksiyonunda saklayabilecek ve işletme profilleri içinde daha kolay şekilde alışveriş yapabilecek. Yılın son günlerinin gelmesi ve yeni yıl alışverişlerinin başlamak üzere olması, Instagram’ın alışveriş deneyimini daha kuvvetli hâle getirecek değişiklikler yapmasını biraz daha mantıklı kılıyor.

Kaydedilenler bölümündeki yeni alışveriş koleksiyonu, bir tür çevrimiçi mağaza gibi görünüyor. Ancak bu mağazada sadece kullanıcıların gerçekten dikkatini çeken veya beğendiği şeyler yer alıyor. Paylaşımların sıralı düzeni de, ilgi çeken ürünlere yeniden göz gezdirmeyi kolaylaştırıyor.

Instagram‘da sadece belirli paylaşımlar alışveriş paylaşımı olarak değerlendiriliyor. Alışveriş paylaşımı sunabilmek için markaların Instagram profillerini iş sayfasına dönüştürmeleri gerekiyor. Daha önce fotoğraf ve hikayelerde ürün etiketleme imkanı sunan Instagram, işin içine videoları da ekleyerek alışveriş merkezi olma konusundaki iddiasını da biraz daha belirginleştiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER