Teknoloji

Instagram albümlerinde yatay ya da düşey fotoğraflar paylaşabilirsiniz

instagramInstagram bundan böyle fotoğraf albümlerini yatay ve düşey yönde fotoğraflarla paylaşma imkanı sağlıyor. Geçtiğimiz şubat ayında sunulmuş olan fotoğraf albümü özelliği şimdiye kadar sadece, eski usül Instagram gibi, kare formatında fotoğraflar paylaşmaya izin veriyordu. Ancak şimdi istenilen formatta, orijinal fotoğrafı kare formata uyacak şekilde kırpmadan albüm hâlinde paylaşmaya izin veriyor.

Bu imkanın olumsuz yanı ise sadece tek bir fotoğraf formatına bağlı kalmak ve ona göre ilerlemek olacaktır. Yani yatay, düşey yönlü ve kare fotoğrafları bir arada barındıran fotoğraf albümleri oluşturmanın imkanı bulunmuyor.

Yine de, bu değişiklik birçok kullanıcı için olumlu olacaktır. Günümüzde özellikle düşey yönlü, portre fotoğraflar paylaşan kullanıcılar çoğunlukta. Kullanıcılar Instagram’da paylaşım yaparken fotoğraflarının kesintiye uğramasını istemiyor. Şimdi farklı formatlarda fotoğraf paylaşım imkanının sunulması, kullanıcıların albümlerinde portre fotoğrafları daha fazla kullanmasını sağlayacaktır.

Daha önce olduğu gibi bir albümde en fazla 10 adet fotoğraf bulunabiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER