Teknoloji

Instagram akış fotoğraflarını hikâye içinde paylaşımı geçici olarak sınırlandırıyor

instagram hikayeler
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Instagram, bir testin parçası olacak şekilde akışınızdaki yayınları hikâye olarak paylaşma (ve yeniden paylaşma) özelliğini devre dışı bırakıyor. Sosyal medya servisi, popüler özelliği devredışı bırakmanın etkileşimi nasıl değiştirdiğini görmek amacıyla bu deneyi yapıyor. Social Media Today, şirketin testin yürütüldüğü “belirli ülkelerdeki” kullanıcılara gönderilen bildirimle bu değişikliği duyurduğunu yazdı. Instagram, bu testin tam olarak hangi ülkelerde yayınlandığı hakkında herhangi bir bilgi vermedi.

Bildirim mesajında “Topluluğumuzdan Hikayelerde daha az gönderi görmek istediklerini duyduk.” ifadesi yer alıyor. “Bu test sırasında Hikayenize akış gönderisi ekleyemeyeceksiniz.” Akış içinde paylaşılan yayınları hikâye olarak yeniden paylaşmak kullanıcılar arasında oldukça yaygın bir uygulamadır. Ne var ki bu durum özet akışınızda gördüğünüz bir paylaşımı daha sonra arkadaşınızın hikâyeleri içinde yinelenen bir gönderi olarak yeniden görebilirsiniz.

Akış paylaşımlarını hikâyeler içinde paylaşılması ne kadar can sıkıcı olsa da, Instagram’ın arkadaşları ve aileyi tercih eden algoritmasını aşmak için sanatçı, işletme ve kuruluşlar bu yöntemden yararlanıyordu. Örneğin, hikayelerde akış gönderilerini paylaşmak, yakın çevrenizdeki yardım kuruluşuna daha fazla bağış alma fırsatı sunabilir. Yeniden paylaşma yeteneğini ortadan kaldırmak, Facebook ve Instagram’ın ilk etapta teşvik ettiği bir  davranışa; hikayeleri uygulamada çok belirgin bir şekilde yerleştirerek ve bunları paylaşma olanağı sunmaya yanıt vermek demektir.

Şimdilik, yeniden paylaşımları devre dışı bırakmak, tıpkı şirketin değerlendirmekte olduğu; beğenilerdeki değişiklikler ve prototip olarak oluşturduğu çeşitli yeni uygulama düzenleri gibi bir test olmaya devam ediyor. Ancak zamanlama biraz ilginç sayılır. Twitter şu anda tweetleri Instagram hikayelerinde çıkartma olarak paylaşma yeteneğini test ediyor. Dolayısıyla hikayelerinizde tamamen farklı bir sosyal medya platformundan çok daha fazla yeniden paylaşım görmeye başlayabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER