Teknoloji

Instagram Aile Merkezi ile ebeveynlerin işini kolaylaştıracak

instagram aile merkezi

Meta, Instagram ve sanal gerçeklik için hazırladığı “ebeveyn denetimi” özelliklerini duyurdu. Bu özellikler ilk olarak Aile Merkezi ismi altında Instagram için kullanıma sunulacak. Quest başlıklarda ise önümüzdeki aylarda ebeveyn denetimi özellikleri devreye girecek.

Aile Merkezi’nde anne ve babalar 18 yaş altı çocuklarının Instagram kullanımı için zaman sınırı belirleyebilecek ve çocuklarının platformdaki aktivitelerini kontrol edebilecek. İlk etapta ebeveynler çocuklarının Instagram’da kimleri takip ettiğini ve kimler tarafından takip edildiğini görebilecek. Çocuklar bir kullanıcıyı şikayet ettiğinde bundan anne ve babalar da haberdar edilebilecek.

Aile Merkezi’ne şu an için sadece ABD’de erişilebiliyor. Buna ek olarak, Aile Merkezi’nin kullanılması için çocukların hesabından ebeveyn denetiminin aktifleştirilmesi gerekiyor. Instagram’ın tepe yöneticisi Adam Mosseri, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Önümüzdeki aylarda bazı ekstra özellikler sunacağız. Örneğin, anne ve babalar çocuklarının Instagram’ı kullanabileceği saatleri belirleyebilecek. Buna ek olarak, birden fazla ebeveyn hesabın denetimini gerçekleştirebilecek.”

Instagram yeni özelliklerinin sözünü geçtiğimiz aralık ayında vermişti. Instagram’ın 18 yaş altı gençlerin mental sağlığına olumsuz etki yaptığını belirten bir raporun ortaya çıkmasının ardından şirket Instagram Kids uygulamasının çalışmalarını askıya almıştı. ABD’de siyasiler bu uygulamadan tamamen vazgeçilmesini istese de, Instagram’dan henüz bu talebe olumlu bir yanıt gelmiş değil.

Instagram için Aile Merkezi faaliyete girerken, Adam Mosseri Quest’e gelecek ebeveyn kontrolleri konusunda da bilgi verdi. Anne ve babalar, çocuklarının sanal gerçeklikteki aktivitelerini de kontrol edebilecek. Çocukların neleri izlediği ve sanal gerçeklikte ne kadar zaman geçirdikleri görülebilecek.

İLGİLİ HABERLER