Teknoloji

Instagram’a Watch Party benzeri ortak video izleme geliyor

instagram igtv
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook geçmişte Watch Party adını verdiği özellikle video izleme aktivitesini biraz daha sosyalleştirmeye çalışmıştı. Görünüşe göre şirket benzer bir ortak izleme özelliğini Instagram’a da getirmeyi düşünüyor. Mashable‘ın haberine göre bir Twitter kullanıcısı, Instagram üzerinde ortak izleme özelliğine dair ekran görüntülerini paylaştı.

Instagram’da ortak video izleme özelliği, Instagram Direct’te gerçekleştirilen video sohbette kullanılabilecek gibi görünüyor. Bir tuşa tıklatarak etkinleştirilebiliyor.

Şimdiye kadar bu özellik dahilinde hangi tür videoların izlenebilir olacağı netlik kazanmadı. Ancak bu özelliğin de Instagram’ın YouTube’a rakip olarak çıkardığı IGTV‘yi biraz daha ön plana çıkarmak amacıyla kullanılacağını söyleyebiliriz.

Ortaya çıkan ekran görüntülerine bakıldığında, özel bir tavsiye edilenler sekmesi içinde ilgili videolar gösterilecek. Aynı zamanda seçtiğiniz videoların bir çalma listesini de görüntüleyebileceksiniz.

Facebook Watch Party kullanıma sunulduğundan bu yana, Facebook Grupları içinde 12 milyon Watch Party’nin oluşturulduğu belirtildi. Şirketin neden Instagram’da da sosyal video izleme alışkanlığını yaygınlaştırmak istediğini buradan anlayabiliriz.

Instagram, YouTube ile rekabet etmekte bir hayli zorlanan IGTV’yi daha fazla öne çıkarmak, kullanılmasını sağlamak amacıyla farklı hamleler yapıyor. Ortak video izleme özelliği de bu amaca yönelik yeni bir adım olacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER