Teknoloji

Instagram 4.1 ile film rulosundan içe aktarma özelliği eklendi

Kısa video paylaşım uygulaması Vine’ın çıkışının ardından Instagram’a da video paylaşım özelliği gelmişti. Instagram bunu daha da geliştirmeye devam ediyor, son olarak yeni bir işlev daha eklendi: Videoların içe aktarım.

instagram-4-1-100813

Şimdiye kadar Instagram’da video paylaşmak için o an çekim yapmak gerekiyordu, daha önce çekilmiş videoların paylaşılması mümkün olmuyordu. Ancak bundan böyle daha önce çekmiş olduğunuz videoların içinden 15 saniyelik bölümleri çekerek bunları Instagram’da paylaşma fırsatına sahipsiniz. Telefonlar genellikle Instagram’da paylaşıldığı gibi, kare formatta çekim yapmıyor, bu nedenle şirket videoların kare formata uygun hâle getirilmesini sağlayan bir kırpma aracı da sunuyor.

Öte yandan Instagram, Android tarafında video desteğini Android 4.0 Ice Cream Sandwich ile çalışan cihazlara da genişletti. iOS tarafında da yüklenen fotoğrafları otomatik olarak iyileştirme özelliği eklendi. Şirket çekimlerdeki çarpıklıkları gideren yepyeni bir teknoloji geliştirdiğinin altını çizdi. Ayrıca kaydırıcı aracı da başka yerlerden aktarılan fotoğraflara aynı imkanları getiriyor.

İlgili >> Instagram

İLGİLİ HABERLER