Teknoloji

Instagram 3D Touch ve Apple Pay destekli interaktif reklamları test ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

instagram-reklam-030615

Instagram, Apple’ın yeni akıllı telefonları iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ın en çarpıcı özelliği olan 3D Touch’ı ve şirketin mobil ödeme sistemi Apple Pay’i merkeze alan bazı özellikler test ediyor. Fotoğraf paylaşım servisi, kullanıcıların 3D  Touch ile reklamla etkileşime girmesini, ardından da Apple Pay aracılığıyla reklamda gördüğü ürünü satın alabilmesini istiyor. Instagram “Şimdi Satın Al” butonunu ilk olarak geçtiğimiz haziran ayında kullanıma sunmuştu. Kullanıcılar bu butonlar aracılığıyla reklam üzerinden satın alma ekranına geçiş yapabiliyor.

Digiday’de yer alan haber ise Facebook’un sahip olduğu Instagram’ın para kazanma yolları konusunda daha kreatif bir yaklaşım uygulamaya hazırlandığını gösteriyor.

iPhone 6s’in ekranına uzun süre dokunulduğunda aktive olan 3D Touch ile reklamcıların bir reklam içine birden fazla görsel yerleştirmesi mümkün hâle gelebilir. Apple Pay entegrasyonu ise Instagram aracılığıyla yapılan alışverişin tek bir parmak izi dokunuşuyla ödenmesinin önünü açabilir. Instagram şu an için 3D Touch ve Apple Pay ile ilgili testler yaptığı iddiasını reddetse de, mobil ticaret ile yakından ilgilendiğini saklamıyor.

Instagram reklam çalışmalarında iyi bir çizgi tutturmuşa benziyor. Fotoğraf paylaşım servisinin gerçekleştirdiği reklam açılımının ilk adımları, reklam verenlerin doğal fotoğraflar seçimi konusunda uyarılması nedeniyle kullanıcıları pek rahatsız etmemişti. Ancak gösterilen reklam miktarının artmasıyla birlikte son zamanlarda Instagram kullanıcılarının memnuniyetsizlikleri biraz daha yüksek sesle duyuluyor. 3D Touch ve Apple Pay desteğinin Instagram reklamlarına ekstra destek sağlayıp sağlamayacağı ise zamanla görülecek.

İLGİLİ HABERLER