İpucuManşetler

Instagram 2022 özeti Reels videosu nasıl hazırlanır?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Instagram da 2022 yılı biterken, tıpkı Spotify ve Apple Music’in yaptığı gibi yılın bir özetini sunuyor. Instagram 2022 Recap Reel olarak adlandırılan bu özellik geçen yıl ise 2021 Playback adını taşıyordu ve kullanıcılara geride kalmakta olan yılın öne çıkanlarını bir hikâye olarak sunmaya imkan tanıyordu. Ancak bu yıl Instagram 2022 özeti Reels olarak oluşturuluyor ve bunun için özel bir şablon bulunuyor. Bu ipucu yazısında Instagram 2022 özeti Reels videosunu nasıl hazırlanabileceğini gösteriyoruz.

Bu arada Instagram, işleri biraz daha ilgi çekici hâle getirmek için Recap Reels for 2022 videoları için Bad Bunny, DJ Khaled ve Stranger Things yıldızı Priah Ferguson’dan çeşitli anlatımlara ve parçalara da yer veriyor.

Aşağıdaki adımları izleyerek kendi Instagram 2022 özeti Reels videonuzu oluşturabilirsiniz:

Instagram 2022 özeti Reels videosu nasıl yapılır?

2022 Recap özelliği kademeli olarak sunuluyor. Eğer 2022 özeti Reels şablonunuzu hemen görmezseniz, ilerideki günlerde tekrar kontrol edin.

Bu özellik geldiğinde, Instagram uygulamasının ana sayfasında küçük bir table göreceksiniz. Burada “2022 özeti Reels videonuzu oluşturun” şeklinde bir mesaj içeren mesaj yer alacaktır.

Öte yandan, aşağıdaki adımları takip ederek de Reels videosu şablonuna erişebilir ve videonuzu oluşturmaya başlayabilirsiniz:

  1. Instagram uygulamasının alt kısmında yer alan çubukta en ortada çalma simgesiyle gösterilen Reels sekmesine geçin.
  2. Sağ üst köşedeki kamera simgesine tıklatın.
  3. Ekranın altında bulunan metin alanında sola kaydırarak Şablonlar‘a gelin.
  4. Burada 2022 Recap adıyla farklı şablonlar bulunuyor. Bunlardan istediğinizi seçerek Şablonu kullan’ı tıklatarak medyalarınızı eklemeye başlayın.

Ekleme işlemlerini bitirdikten sonra artık Reels videonuzu Instagram’da yayınlamaya hazırsınız.

İLGİLİ HABERLER