Manşetler

Instagram 2022 Özeti’ni Reels videolarıyla sunuyor

instagram

Instagram Reels formatına büyük önem veriyor. Şirket bunu 2022 Özeti ile bir kez daha gösteriyor. Sosyal ağ, kullanıcıların 2022 Özeti’ni de Reels formatıyla sunuyor ve bu özet otomatik olarak oluşturulabiliyor.

Kullanıcılardan özetleri için en az üç fotoğraf veya video seçmeleri isteniyor. Bunlar otomatik olarak birleştiriliyor ve fona Bad Bunny, Priah Ferguson veya DJ Khaled gibi popüler isimlerin şarkıları eklenebiliyor.

Şirket geçtiğimiz yıl özetini Playback adı altında sunmuştu. Geride kalmak üzere olan yıldan 10 hikaye önce otomatik olarak seçiliyor, daha sonrasında kullanıcılara bu listeye hikaye ekleme ve çıkarma imkanı veriliyordu. Bu özellikle kullanıcıların yıllık özetleri için üçüncü taraf platformları kullanma ihtiyacı ortadan kalkmıştı.

Reels videoları Instagram ve Facebook’ta büyük ilgi görüyor

Reels Meta için geçtiğimiz en önemli büyüme alanlarından biri olmuştu. Şirketten verilen bilgiye göre, Instagram ve Facebook’ta her gün 140 milyardan fazla Reels videosu oynatılıyor. Bu format ile TikTok’a yanıt veren şirket, Reels oluşturmayı kolaylaştırmış ve buna ek olarak Reels videolarının yayınlanmasını programlamayı mümkün kılmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER