Manşetler

Instagram 200 milyon kullanıcı sayısına ulaştı

Facebook mobil uygulamalarının kullanıcı sayısını artırmayı sürdürüyor ve bir yavaşlama olacak gibi de görünmüyor.

instagram-facebook-060912

Facebook’un Oculus’un satın alınmasıyla ilgili olarak gerçekleştirdiği telekonferans oturumunda söz mobil uygulamalara da geldi. Mobil uygulamaların 1 milyar aylık aktif kullanıcı sayısına ulaştığı kaydedildi. 2013’ün dördüncü çeyreğiyle karşılaştırıldığında, o zamanlar Facebook’un toplam 1.23 milyar toplam kullanıcı içinde 945 milyon aktif mobil kullanıcısı olduğu görülüyordu.

CEO Mark Zuckerberg, Instagram’ın 200 milyon kayıtlı kullanıcıya sahip olduğunu da dile getirdi. Şubat 2013’te Instagram’ın 100 milyon aktif kullanıcı sayısına sahip olduğu açıklanmıştı. 2.5 yıl gibi bir zamanda 100 milyon kullanıcıya ulaşmış olan Instagram, aynı miktarda kullanıcıyı bir yıl içinde yapmış gibi görünüyor.

Facebook geçtiğimiz ocak ayında gelirlerinin yüzde 53’ünün mobil reklam gelirlerinden geldiğini duyurmuştu. Bu da önemli, çünkü şirket geçmişte mobil kullanıcılarından para kazanma konusunda çeşitli sıkıntılar yaşıyordu.

Daha fazla mobil uygulama çıkarmak Facebook’un mobil kitlesinden yararlanarak bunu daha da genişletmesine yardımcı olabilir. Zaten şirketin 2014’te yeni bağımsız uygulamalar çıkarması bekleniyor. Bunların kişiler ve takvim işlevlerine odaklanacağı da öne sürülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER