Teknoloji

Insta360’ın yeni aksiyon kameraları: Vlog için ideal tasarım ve yüksek performans

insta360 aksiyon kamera

Insta360 Ace aksiyon kamera modellerini tanıttı. Ace ve Ace Pro olmak üzere, bu serideki kameralar, özellikle GoPro Hero serisine benzer blok tasarımlarıyla dikkat çekiyor. Ancak Insta360, bu yeni seride vlog yapımını kolaylaştıran ve 2.4 inçlik büyük arka dokunmatik ekranı yukarı doğru açılabilen bir tasarım sunuyor. Bu yenilik, kullanıcıların vlog çekimlerini daha rahat ve etkili bir şekilde yapmalarını sağlıyor.

Insta 360 Ace aksiyon kamera serisinin standart modeli olan Insta360 Ace, 379.99 dolarlık bir fiyat etiketiyle piyasaya sürülüyor. Daha üst düzey bir model olan Ace Pro ise 449.99 dolara yurt dışında satışa sunuluyor. Pro modeli, özellikle Leica Summarit lens ve büyük 1/1.3 inçlik görüntü sensörü ile donatılmış olup, düşük ışık koşullarında mükemmel performans ve saniyede 24 kare ile 8K kayıt yapabilme yeteneğine sahip.

Standart Ace modeli, 1/2 inçlik bir görüntü sensörüne sahip olmasına rağmen, saniyede 30 kare ile 6K’ya kadar kayıt desteği sunuyor. Her iki model de saniyede 120 kare hızında 4K video çekimi ve 48MP fotoğraf çekimi yapabiliyor. Ayrıca, her iki modelde de bulunan yeni beş nanometre AI çipleri, düşük ışıkta daha iyi performans ve gerçek zamanlı gürültü azaltma gibi özellikleri aktive ediyor. Ancak, ekstra gece detayları yakalama ve gündüz kayıtları için Active HDR desteği yalnızca Pro modelinde bulunuyor.

Insta360 Ace aksiyon kamera modellerinde eğilebilir ekran var

Insta360 Ace aksiyon kamera modellerinin bir diğer özelliği, ekranın eğilebilir olması. Bu sayede, kullanıcılar çekim yaparken ekranı daha iyi görebiliyor ve çerçeveyi daha kolay ayarlayabiliyor. Ayrıca, kullanıcılar kamera kaydına el hareketleriyle uzaktan başlayabiliyor, bu da özellikle sosyal medya içerik üreticileri için büyük bir avantaj sağlıyor.

Insta360, Ace serisi kameralarda SD kart alanından tasarruf sağlayan bir dizi özellik ekledi. Bu özellikler arasında, video kaydını kırpmadan duraklatma yeteneği ve aktif kaydı deklanşör düğmesini basılı tutarak iptal etme yeteneği bulunuyor. Bu, gereksiz video dosyalarıyla uğraşma ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Ayrıca, kameralar kayıttan sonra klip en boy oranlarını değiştirebiliyor, böylece kullanıcılar dikeyden yatay formata veya tam kareye geçiş yapabiliyor.

insta360 ace aksiyon kamera

Yapay zekâ (AI) vurgu asistanı özelliği, büyük video kayıtlarından aksiyon sahnelerini hızlıca bulup kırpmanıza olanak tanıyor. Bu özellik, kullanıcıların akıllı telefonlarına aktarılan görüntülerle eğlenceli düzenlemeler yapmalarını veya otomatik olarak oluşturulan anıları izlemelerini sağlıyor. Ayrıca, AI Warp özelliği, özel ve hazır komutlar girerek klip üzerinde değişiklikler yapabilmenize imkan tanıyor. Insta360, bu özelliklerin daha fazlasını 2024 yılına doğru sunmayı planlıyor.

Insta360 Ace aksiyon kamera modellerinin bir diğer dikkat çekici özelliği, Apple Watch’lar ve Garmin cihazları ile bağlantı kurabilme yeteneğidir. Bu özellik, GPS ve diğer verileri kayıtlarınıza entegre edebilme imkanı sunuyor. Kullanıcılar, videolarına yükseklik ve hız gibi bilgileri ekleyebiliyor ve bileklerinden çekimlerini çerçeveleyip kontrol edebiliyorlar.

Kameraların su geçirmez tasarımı, 10 metre derinliğe kadar su altına daldırılabilme ve Dalış Kılıfı aksesuarı ile 60 metre derinliğe kadar kullanılabilme özelliğine sahip. Pil ömrü, Active HDR ile 4K30’da kayıt yaparken 100 dakika olarak belirlenmiş ve kameralar, güç dağıtım şarj cihazı ile 22 dakikada %80’e kadar hızlı şarj edilebiliyor.

insta360 ace aksiyon kamera

Insta360, daha önce X3 ve One RS gibi gerçek 360 kameralarıyla tanınıyordu. Ancak Ace serisiyle, Insta360 ilginç modüler kameralar yapma konfor alanından çıkarak, daha fazla insanın kullanabileceği daha basit kameralar üretmeye başladı. Insta360 Ace (379.99 dolar) ve Ace Pro (449.99 dolar) modelleri şu anda dünya çapında mevcut ve Insta360.com ve Amazon üzerinden satın alınabiliyor. Bu yeni kameralar, hem profesyoneller hem de amatörler için çekim deneyimlerini bir üst seviyeye taşıyacak nitelikte.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER