Eğlence

Ingress için iOS versiyonu 2014’te çıkacak

Google’ın Ingress adlı artırılmış gerçeklik oyunu bir süredir Android kullanıcıları tarafından oynanıyor. Şirket yaklaşık bir ay önce bu oyunun 1.35.1 numaralı güncellemesini yayınlamıştı. Bu güncelleme hem hata düzeltmelerini getiriyor, hem de performans artışı sunuyor. Şimdilerde Google’ın iOS kullanıcıları için Ingress’i hazırladığı söyleniyor.

google-ingress-ios-141013

Google’da Ingress ürün yöneticisi olarak görev yapan Brandon Badger Google’ın bu oyunu Apple kullanıcılarına sunmak için çalıştığını, ancak oyunun 2014 yılından önce çıkmayacağını kaydetti. Badger 2014 yılında da net bir zaman aralığı işaret etmedi, ancak oyunun hem iPhone hem de iPad kullanıcılarına sunulacağını söyledi. Ingress geçtiğimiz kasım ayında kapalı beta olarak sunuldu ve şimdiye kadar 1 milyon aktivasyon yapıldı.

Ingress’in Android cihazlarında her ay yüz binlerce kullanıcı tarafından oynandığı söyleniyor. Dünya çapından birçok oyuncuya sahip olan bu oyun The Englightened (Aydın) ve The Resistance (Direniş) olmak üzere iki takım arasında oynanıyor. Oyuncular gizemli bir teknolojinin ipuçlarını ortaya çıkarmaya çalışıyor. Google tarafından her hafta yayınlanan yeni bir hikayeyle birlikte yeni ipuçları sağlanıyor. Oyuncular seçtikleri taraf için dünyanın dört bir yanında gerçek yerleri ele geçiriyor.

Bu arada Badger, Google bünyesinde bulunan;  Ingress’ten ve aynı zamanda Field Trip adlı başka bir uygulamadan sorumlu olan Niantic Labs adlı girişimin, Ingress ile elde ettiği deneyimler sayesinde dışarıdaki yazılımcıların da konum tabanlı oyunlar geliştirmesine izin verecek bir mobil platform geliştirmeyi hedeflediğini kaydetti. Niantic bünyesinde çalışan yazılımcılar şu an için Google’ın yerel verilerinin özelleştirilmiş versiyonuna ulaşabilen tek yazılımcı grubu olma özelliği taşıyor.

İlgili >> AllThingsD

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER