Teknoloji

İngilizler Ay’a insansız yolculuk yapmak için bağış topluyor

lunar-mission-one-031214

Apollo’nun 1970’lerin ilk yarısında gerçekleştirdiği insanlı yolculuklardan yaklaşık 40 yıl sonra, bu sefer bir insansız Ay yolculuğu hayata geçmek üzere. Lunar Mission One olarak adlandırılan ve İngiliz Lunar Missions Ltd şirketinin geliştirdiği bir proje kapsamında Ay’ın güney kutbuna insansız aracın indirilmesi planlanıyor.

Kickstarter’da bu proje için açılan bağış kampanyasına 600 bin pound’luk hedef konuldu. 19 Kasımda başlayan bağış kampanyası 18 Aralık tarihine kadar sürüyor ve şu ana kadar yaklaşık 427 bin pound’luk bir bağış toplandı. 14 gün süre kala projenin hayata geçmesi için yaklaşık 170 bin pound’luk bir paranın daha toplanması gerekiyor.

Lunar Mission One projesi kapsamında Ay yüzeyinde en az 20 metre derinlikte sondaj yapabilen bir teknoloji kullanılacak ve bu teknoloji yardımıyla 100 metre derinliğe kadar inilmesi bekleniyor. Kazı çalışmasıyla Ay’ın kaya yapısı hakkında önemli bilgiler elde edilmesi, Ay ile gezegenimiz arasındaki bağların ve Ay’ın oluşmasına neden olduğuna inanılan meteor yağmurunun etkilerinin araştırılması hedefleniyor.

Lunar Mission One sayesinde güneş sisteminin erken aşamaları, dünyanın ve Ay’ın oluşumu hakkında bilimsel tablonun çıkarılması amaçlanıyor. Projeyle ilgili detayları aşağıdaki kaynak bağlantıda bulabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER