Manşetler

infltr: Fotoğraflarınız için sonsuz filtreler

Eskiden filmli fotoğraf makineleri ile fotoğraf çekip, “acaba nasıl çıktık” diye heyecanla beklediğimiz günleri hatırlayınca fotoğraf teknolojisinde gerçekleşen bu değişime insan gerçekten inanamıyor. Daha güzel fotoğraflar çekmenin genellikle DSLR makineler ile mümkün olduğunu düşünürken, şimdilerde muhteşem kameralarıyla akıllı telefonlarımız, fotoğraf makinelerini pek aratmıyor. Bunların üzerine bir de filtre uygulamalarını eklediğinizde, ortaya muhteşem fotoğraflar çıkarmak artık herkes için çok kolay hâle geldi. Söz konusu filtre uygulamaları arasında öne çıkanlardan biri de infltr. Uygulamanın ismi olan infltr, “infinite filters”, yani “sonsuz filtreler” kelimelerinin kıslatılması ile elde edilmiş. İsminde belirtildiği gibi, sonsuz filtre sayısına sahip değil ancak, hatırı sayılır miktarda filtre moduna sahip. 7 milyondan fazla filtreye sahip olması ile, diğer filtreleme uygulamalarından ayrılan infltr uygulamasının detaylarına gelin birlikte bakalım.

Uygulamayı App Store’da 6,99 TL gibi bir fiyata indirdikten sonra, hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Uygulamayı açar açmaz karşınıza, bu uygulamayla neler yapabileceğinizi anlatan, rehber niteliğinde ekran görüntüleri geliyor. Bunların bitiminde kameraya erişim iznini de verdikten sonra hangi tuş ile neler yapıldığını anlatan kısa ipucu mesajları beliriyor. Bu mesajları “anladım”a tıklayarak geçebilir veya uygulama hakkında daha fazla bilgi almayı sağlayan detayları inceleyebilirsiniz.

Ana sayfada daha önceden çekilen fotoğraflarınızı da içeren bir pencere ile karşılaşıyorsunuz. Var olan filtreler ile istediğiniz fotoğrafı değiştirebilirsiniz. Herhangi bir fotoğrafı seçtiğinizde sağ altta yer alan düzenleyici butonuna bastığınızda karşıtlık, parlaklık ve bunun gibi ayar araçları ile fotoğrafınızın renk ve sıcaklığı ile oynayabilir, ya da size sunulan filtreler ile fotoğrafınızın tonlamasında değişiklikler yapabilirsiniz. Fotoğrafınızı isterseniz Instagram, Whatsup, Facebook, Twitter gibi sosyal medya platformlarında direkt olarak paylaşabilirsiniz.

Eğer fotoğraf çekip daha sonra fotoğrafınızın filtre modunu değiştirmek istiyorsanız, ana sayfada yer alan infltr logolu fotoğraf çekme butonuna tıkladığınızda kamera modu beliriyor. Fotoğrafı çekmeden önce filtre eklemeniz de mümkün. Fotoğraf çekerken flaşı açmak, live fotoğraf çekmek ve selfie çekmek mümkün. Çekim sırasında normal veya kare modda fotoğraf çekebilirsiniz.

Uygulamanın en önemli özelliklerinden biri de fotoğraf çekerken akıllı telefonunuzun ekranında parmağınızı hareket ettirerek istediğiniz filtreye ince ayar verebilmeniz. Ayrıca manuel olarak değiştirdiğiniz filtreyi ekran üstünde yer alan kalp butonuna tıklayarak istediğiniz isimde kayıt etmeniz de mümkün. Fotoğraflar için kullanılan filtre sistemi live fotoğraflara, video kliplere ve GIF animasyonlara da uygulanabiliyor. Tüm düzenlemeleri geri almak mümkünken, düzenleme geçmişini de görüntüleyebilirsiniz.

Uygulamada bitmeyen filtrelerin yanı sıra, kırpma, dönüştürme gibi bazı temel düzenleme araçları da mevcut. Uygulamanın en dikkat çekici özelliklerinden biri de, panoramik fotoğrafları HD kalitede kayıt edebilmeniz. Ayrıca uygulamanın Apple Watch desteği ile filtreyi değiştirmek ve kamerayı uzaktan kumanda etmeniz de mümkün.

Sağ üstte yer alan profilinize tıklayarak yeni filtreleri keşfetmeyi, filtreleri yönetme işlemlerini bu bölümden de yapabilirsiniz. Çekim seçenekleri, fotoğrafın biçim ve kalitesi gibi değişiklikleri yine bu bölüm altından değiştirebilirsiniz. Daha yüksek kalitede JPEG sıkıştırma kalitesi istiyorsanız 6,99 TL gibi bir ek ücret ödemeniz yeterli oluyor. Eğer Photoshop, Illustrator veya Lightroom kullanıyorsanız, çok daha fazla yaratıcı özgürlük için Adobe Creative Cloud hesabınız ile infltr’a giriş yapabilirsiniz. Ayrıca infltr, Dropbox’da da düzenleme yapılmasını destekliyor. Profiliniz altından bu hesaplara giriş yapabilirsiniz.

Uygulamanın ücretli olduğunu belirtmiştik. Ancak 15 Ağustos 2017’ye kadar Apple Store uygulaması içinden ücretsiz olarak indirme fırsatı sunuluyor. Apple Store uygulamasında, Keşfet kısmında uygulamayı görebilirsiniz. Buradan kodu alıp App Store’da okutarak uygulamayı hemen indirmeniz mümkün oluyor. Uygulama içi satın alımlar ile Her Şey Sınırsız seçeneğini yüzde 50 indirim fırsatıyla 24,99 TL gibi bir fiyat ödeyerek alabilir, infltr’ın tüm özelliklerine tek bir seferde ulaşabilir, aynı zamanda gelecekte kullanıma sunulacak yeni koleksiyonlara da sahip olabilirsiniz. Portre Koleksiyonu’na ise 6,99 TL ödeyerek portre ve selfie’ler için 12 yeni filtreye sahip olabilirsiniz. Çılgın Koleksiyonlar, Tek Renkli Koleksiyon, Kaçış Koleksiyonu, Mimari Koleksiyon, Profesyonel ve Raw Kamera, Sınırsız Sayıda Özel Filtre gibi daha pek çok seçenek arasından uygulama içi satın alım yaparak yeni filtrelere sahip olabilirsiniz.

Siz de farklı filtreler ile resimlerinizi eşsiz hale dönüştürmek istiyorsanız bu uygulamayı iOS 9.0 veya üzeri cihazlarınız için App Store‘dan indirebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER