İncelemelerManşetler

Infinix Note 12 İncelemesi

Infinix Note 12 inceleme yazısında ve videosunda orta segment Android telefonu ile ilgili detaylar, yorumlar ve fotoğraflar yer alıyor.
infinix note 12 inceleme

Infinix, 2021 yılı içinde Türkiye pazarına girdi ve rekabetin en yoğun olduğu orta segmentte, tasarımı ve teknik özellikleriyle dikkat çeken telefonlar sunuyor. Şirket yakın zamanda bu incelemeye konu olan Note 12’nin de aralarında olduğu bir grup yeni Android telefonun Türkiye lansmanını gerçekleştirdi. Infinix Note 12 inceleme yazısı ve videosunda, şu anda Vodafone Türkiye tarafından 8.397 TL’ye satılan orta segment Android telefonu ile ilgili yorumlar ve detaylar var. Büyük ekranı, 50 megapiksel ana kameranın da başrolde olduğu kamera sistemi ve oyun konusunda iddialı olan MediaTek Helio G96 işlemcisiyle Note 12, fiyatının hakkını veren bir ürün mü? Bu sorunun cevabı ve diğer detaylar incelememizde yer alıyor.

Infinix Note 12 G96https://www.teknoblog.com/wp-content/uploads/2022/12/infinix-note-12-inceleme-28.jpg8000 TL civarındaki fiyatının hakkını veren bir telefon. Özellikle tasarımı ve ekranıyla beğenimizi kazandı. Oyun performansı da başarılı. Hızlı şarj desteği beklendiği gibi iyi çalışıyor. 50 megapiksel kamerası da fiyat segmentine göre başarılı. Android 12 ile gelmesi güzel, ancak birçok ek yazılımın da beraberinde gelmesi ve bazılarının sadece saklanabilmesi hoş olmuyor.InStock7999TRY13.73.75Infinix Note 12Infinix

Infinix Note 12 G96

  • Tasarım
  • Ekran
  • Ses
  • Performans
  • Kamera
  • Yazılım
  • Pil

8000 TL civarındaki fiyatının hakkını veren bir telefon. Özellikle tasarımı ve ekranıyla beğenimizi kazandı. Oyun performansı da başarılı. Hızlı şarj desteği beklendiği gibi iyi çalışıyor. 50 megapiksel kamerası da fiyat segmentine göre başarılı. Android 12 ile gelmesi güzel, ancak birçok ek yazılımın da beraberinde gelmesi ve bazılarının sadece saklanabilmesi hoş olmuyor.
3.9/5

Infinix Note 12 inceleme: Tasarım

Hemen baştan Infinix Note 12’nin şık görünüme sahip bir cihaz olduğunu belirtelim. Düzleştirilmiş kenarları düz bir arka panelle buluşuyor. Ön tarafta da düz bir ekran var. 6.7 inç ekranına rağmen ince çerçevesi ve 7.8 milimetrelik kalınlığıyla rahat kullanılabilir bir telefon. Ön tarafı Corning Gorilla Glass 3 camla kaplı. Kenarları ve arkası ise plastikten yapılmış. 185 gram ağırlığı var. 6.7 inç ekranlı bir telefona göre gayet hafif olduğunu hissediyorsunuz.

infinix note 12 inceleme

Sağ kenarda güç düğmesine yerleştirilmiş parmak izi okuyucusu var. Bu birim hızlı ve isabetli şekilde çalışıyor, ancak hassasiyeti biraz yüksek. Bazen istemeden de olsa telefonu uyandırabilir, cebinizde telefonun yanlışlıkla sürekli şekilde titrediğini hissedebilirsiniz. Ön kamera yardımıyla yüz tanıma da kullanılabiliyor. Arka yüzünün de bir hayli şık göründüğünü belirtmeden geçmeyelim. Mat ve pürüzlü yüzeyi kullanımı kolaylaştırıyor.

Infinix Note 12 inceleme: Donanım

Note 12’nin 6.7 inç ekranı AMOLED teknolojisini barındırıyor. 1080 x 2400 piksel çözünürlüğe, 20:9 görüntü oranına ve 60 Hz yenileme hızına sahip olan bu ekran 500 nit civarında bir parlaklık değerine ulaşabiliyor. İçeride ve dışarıda kullanım için yeterli. Infinix bu ekran özellikleri arasında True Color teriminden de bahsediyor ve gerçekten de ekranın renk canlılığı yüksek. İnternette gezinmek, fotoğraflara bakmak, video izlemek ve oyun oynamak için yeterli. Bir alt kenarda, diğeri de ekranın üst kısmında olmak üzere iki hoparlör var. Ses alttaki hoparlörden biraz daha yüksek geliyor. Ses çıkış şiddeti yeterli, orta frekanslar ise daha baskın durumda. İyi haber, alt kenarda 3.5mm kulaklık jakı var.

infinix note 12 inceleme

Infinix, Note 12’nin farklı işlemcilere sahip versiyonlarını sunuyor. Türkiye’de satışta olan ve bizim incelediğimiz model ise sekiz çekirdekli MediaTek Helio G96 işlemciyi barındırıyor. 8 GB RAM var ve 5 GB’a kadar sanal RAM ile toplam 13 GB’lık bir RAM kullanımına erişiliyor. Sanal RAM özelliğini arzu ederseniz kapatabilirsiniz. Bu kadar yüksek miktarda RAM, uygulamaların açılışında ve aynı anda birden fazla uygulama kullanımında iyi bir performansı mümkün kılıyor. Helio G96 oyun odaklı bir işlemci ve gerçekten de PUBG Mobile’ı akıcı şekilde oynadık. Oyun oynarken ekranın sol üst kısmından sürüklediğinizde açılacak panelde ise oyun sırasında deneyiminizi artıracak veya ekran görüntüsü almayı kolaylaştıracak araçlar bulunuyor. Telefonun 128 GB kapasiteli saklama alanı var. microSD kart yuvası ile fotoğraflarınız, videolarınız ve belgeleriniz için ek alana sahip olabilirsiniz.

Note 12 G96 modelinde 5000 mAh kapasiteli pil bulunuyor. Bu pil normal yoğunluklu bir kullanımda ortalama 1.5-2 günlük bir kullanım sağlıyor. Yaptığımız testlerde maksimum ekran parlaklığında 8.5-9 saat boyunca YouTube videoları izlenebileceğini gördük. Telefon 33W hızlı şarj desteğine sahip ve kutudan da bununla uyumlu bir güç adaptörü çıkıyor. Telefon kapalıyken yaptığımız şarj testinde yarım saatte 0’dan yüzde 50 doluluğa ulaşabildiğini gördük. Bir buçuk saatte ise tamamı doluyor.

Infinix Note 12 inceleme: Yazılım

infinix note 12 inceleme
infinix note 12 inceleme

Infinix Note 12’de Android 12 yüklü olarak geliyor. Bunun üzerinde Infinix’in özel XOS kullanıcı arayüzü var. Bildirim merkezi ve Kontrol Paneli, Huawei’nin telefonlarında gördüğümüz gibi iki parçaya bölünmüş. -1 ekranı olarak adlandırılan bölümde ise çeşitli araç takımları var. Bu kullanıcı arayüzünde Google uygulamaları ve Google Play Store ön yüklü olarak geliyor. Ancak beraberinde birçok özel uygulama da yüklü olarak geliyor. Bunların birçoğu Çin kaynaklı ve kullanıcı deneyiminde herhangi bir fark yaratmayacaktır. Infinix’in alternatif bir uygulama mağazasını bile yüklü olarak sunduğunu görüyoruz. Bunları inceleyebilir ve işinize yaramayacak olanları kaldırabilirsiniz. Ne var ki, bazı uygulamalar cihazdan tamamen kaldırılamıyor, sadece “saklanabiliyor”.

Infinix Note 12 inceleme: Kamera

Kamera tarafına geldiğimizde, arkada üç kamerayı görüyoruz. Bu üçlüde yükün çoğunu 50 megapiksel, f/1.6 diyafram açıklıklı ana kamera çekiyor. Bunun yanında 2 megapiksel derinlik kamerası ve QVGA kamera var. Önde ise 16 megapiksel selfie kamerası bulunuyor. Infinix Note 12’nin birçok kontrolü bünyesinde barındıran özel bir kamera uygulaması var. Neyse ki, kullanmaya alışmak çok zor değil. 50 megapiksel tam çözünürlükte fotoğraflar çekmek isterseniz, bunun için özel bir kontrol var. Yapay zekâ destekli sahne modları var ve bunlar genelde iyi sonuçlar elde etmeyi sağlıyor.

infinix note 12 inceleme

Portre çekimlerinde de iyi sonuçlar elde etmek mümkün. Üstelik Portre modu içinde diyaframı elle değiştirme ve arka plan bulanıklığını ayarlama imkanı bulunuyor. Büyük diyafram açıklığı ve piksel birleştirme sayesinde düşük ışıkta tatmin edici parlaklıkta ve netlikte fotoğraflar çekiliyor. Gece çekimlerinde de Infinix Note 12 iyi sonuçlar ortaya koyuyor. Video tarafında ise maksimum 2K çözünürlükte video kaydı yapılabiliyor.

Önde yer alan 16 megapiksel selfie kamera da farklı koşullarda memnun edici fotoğraflar çekiyor. Bu kameranın da düşük ışıkta çektiği fotoğrafları parlaklık açısından beğendik.

Infinix Note 12 inceleme: Sonuç

  • infinix note 12 inceleme
  • infinix note 12 inceleme
  • infinix note 12 inceleme
  • infinix note 12 inceleme

8000 lira civarında fiyata sahip olan Infinix Note 12, öncelikle şık tasarımı ile beğenimizi kazanıyor. Ekranı 60 Hz ile sınırlı olsa da, sunduğu görsel deneyim fazlasıyla memnun edici. İçeride de, G96 işlemci başta olmak üzere, fiyatı için gayet iyi performans sunan bir paket var. Pili de yarı yolda bırakmaz, hızlı şarj desteği de ihtiyaç duyduğunuzda imdadınıza yetişecektir. Kameraları da farklı koşullarda tatmin edici fotoğraflar ve videolar çekmeye olanak sağlıyor. Android 12 ile gelmesi memnun edici, ancak çok fazla miktarda özel uygulama ve kullanıcı arayüzü unsuru var. Neyse ki, bunları kaldırarak kendinize has bir deneyim oluşturmanız mümkün olur.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER