Ulaşım

Infiniti QX Inspiration ile elektrikli otomobil rekabetine dahil olacak

infiniti qx inspiration
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Elektrikli otomobil pazarının önümüzdeki dönemde otomotiv sektörünün ana damarlarından biri hâline geleceğini görmek çok zor değil. Özellikle lüks otomobil üreticilerinin büyük kısmı rotalarını elektrikli otomobil pazarına çevirmiş durumda. Infiniti de söz konusu üreticiler arasında yer alıyor. Şirket elektrikli otomobil yarışına nasıl dahil olmayı planladığının işaretini de Detroit Otomobil Fuarı‘nda verdi. Infiniti QX Inspiration  adını verdiği elektrikli otomobiline ait ilk bilgileri kamuoyuyla paylaştı.

QX Inspiration, hem eski hem de yeniye ait tasarım unsurlarını bünyesinde barındırıyor. Kabinin ön tarafında modern ve teknolojik görünümlü tasarım göze çarparken, arka tarafta daha klasik dokunuşlar yapıldığı görülüyor. Infiniti tarafından paylaşılan görsellerde iç tasarımda ahşap ve mermer gibi malzemelerin kullanılması da dikkat çeken bir diğer unsur oluyor.

OX Inspiration, hâlihazırda konsept etiketi taşıyan bir otomobil. Dolayısıyla otomobilin tasarımında bazı füturistik dokunuşların bulunmasına pek de şaşırmamak gerekiyor. Pek çok elektrikli otomobilde olduğu gibi, QX Inspiration’da da ön konsolun neredeyse tamamını kaplayan bir dijital ekran bulunuyor. Buna ek olarak, otomobilde direksiyona gömülü bir ekran ve arka koltuğa doğru uzanan mermer dayanak noktasının ön kısmına yerleştirilmiş bir ekran daha bulunuyor.

Infiniti QX Inspiration için bir süre daha beklemek gerekecek gibi görünüyor. Hazır hâle geldiğinde sert bir rekabet ortamına girecek olan QX Inspiration, modern ve klasiği bir araya getirdiği tasarımla aradan sıyrılmayı hedefliyor.

İLGİLİ HABERLER