Teknoloji

Kickstarter projesi yeni MacBook’un USB problemini çözüyor

infiniteusb-c-170415

Apple, yeni MacBook’un tasarımında kablosuz bir geleceğe olan inancını yansıtsa da, bağlantı seçeneklerinin sınırlı olması henüz kablolarla olan ilişkisini koparamamış kullanıcıları hayal kırıklığına uğratmıştı. Kickstarter üzerinden fon arayan yeni bir proje, hayal kırıklığını çözmek için oldukça basit ve etkili bir yöntem sunuyor.

Geçişli USB-C konnektörü sayesinde kullanıcılar aynı anda birden fazla harici cihazı MacBook’a bağlayabiliyor. Ancak geçişli USB-C konnektörü, MacBook şarj olurken kullanılamıyor.

Infinite USB-C adını taşıyan konnektör, 2010 yılında geliştirilen Infinite USB isimli konseptin modernize edilmiş bir versiyonu niteliğinde. 2010 yılında işlevinden ziyade havalı olmasıyla dikkat çeken konsept, önümüzdeki dönemde ciddi bir ihtiyaca yanıt verecek gibi gözüküyor. Apple’ın yeni MacBook’unun yanı sıra, Google’ın güncellenmiş Chromebook Pixel’inde de USB-C tipi girişin bulunması, Infinite USB-C’nin gelecekte daha kullanışlı olacağının ipucunu veriyor. Kickstarter kampanyasında belirlenen 10 bin dolarlık destek hedefinin kat kat üstüne ulaşılmasıysa teknoloji meraklılarının konsepte ilgiyle yaklaştığını kanıtlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER