Teknoloji

Indiegogo Arrow ile proje tasarımına ve üretimine destek olacak

indiegogo arrowKitle fonlama platformu Indiegogo, kitle fonlama ile destek arayan bazı projelerin hayata geçmesine katkıda bulunsa da, bu katkısını genellikle büyük şirketlerle sınırlı tutmayı tercih etmişti. Platform, şimdi geliştirdiği cihazların üretimi konusunda desteğe ihtiyaç duyan yeni şirketlerin de elinden tutmaya hazırlanıyor.

Bunun için Arrow Electronics ile işbirliğine giden Indiegogo, kitle fonlamayla maddi destek arayanlara icatlarını üretmelerinde yardım edecek. Arrow, bir projenin hem uygulanabilir hem de önemli olduğunu düşündüğü takdirde tasarım, üretim desteği ve tedarik zinciri için 500 bin doları bulan maddi yardım sağlayacak.

Arrow’dan destek alan proje sahipleri parça ve yazılım konusunda indirimden faydalanabildikleri gibi, Indiegogo’daki proje sayfalarına “Arrow tarafından onaylanmıştır” şeklinde bir ibare yerleştirebilecek.

Indiegogo Arrow işbirliğinin küçük şirketlere ne kadar katkı sağlayacağı konusunda şimdiden bir şey söylemek pek mümkün değil. Kitle fonlama projelerinin önemli bir kısmı başarıya ulaşsa da, kayda değer bir kısmının da oluşan ekstra maliyetler nedeniyle arzulanan sonucu yakalayamadığı gerçeğini unutmamak gerekiyor. Indiegogo, Arrow’un desteğiyle platformundaki projelerin gerçekçiliğini kanıtlama konusunda önemli bir şans elde ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER