Teknoloji

iMovie iOS uygulamasına iPhone 12 Pro’ya uygun güncelleme

apple imovie ios
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iPhone 12 Pro‘nun en dikkat çekici özelliklerden birisi, Dolby Vision HDR video kaydı yapabilmesi. Bu özellik sayesinde kullanıcılar gölge ve parlak noktalar bakımından zengin 60fps videolar kaydedebiliyor. Apple, iMovie iOS uygulamasını da iPhone 12 Pro’nun piyasaya çıkışından hemen önce HDR desteğiyle güncelledi.

Kullanıcılar bu sayede daha eski iPhone modellerinde bile HDR videolarını doğrudan telefon üzerinde izleyebilecek, görüntüleyebilecek ve paylaşabilecek. iMovie’nin HDR desteğinden faydalanılabilecek cihazların listesi şu şekilde sıralanıyor: iPhone SE (2020), iPhone 8 Plus, iPhone X ve sonrasında çıkan modeller, beşinci nesil iPad mini, yedinci nesil iPad ve sonrasında çıkan modeller, iPad Air 3 ve sonrasında çıkan modeller, iPad Pro 10.5 ve sonrasında çıkan modeller.

Kullanıcılar paylaşım sayfasının üst kısmında yeni bir seçenekler butonu da görecek. Bu buton kullanıcılara video çözünürlüğü, kare hızı ve HDR gibi kriterlerde seçim imkanı veriyor. Ancak 4K 60fps video paylaşımı yapmak için de Apple’ın yeni cihazlarından birine sahip olmak gerekiyor.

Güncellemeyle birlikte kullanıcılara yeni hareketli başlıklar, videolara tek renk veya değişken arka planlar ekleme ve filtre yoğunluğunu ayarlamayı sağlayan bir araç sunuluyor.

Apple iMovie iOS uygulamasının yanında GarageBand’in iPhone ve iPad uygulamalarını da güncelledi. Uygulamanın yeni özellikleri arasında ana ekrandaki ikona uzun süre basarak kayıt başlatma ve şarkı sürelerinin uzaması gibi özellikler bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER