Teknoloji

Imgur’un yeni aracıyla internetteki en güzel GIF animasyonlarını yapmak mümkün

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

imgur-240613

GIF animasyonlarını mevcut durumundan daha kaliteli hâle getirmek adına kolları sıvayan Imgur, bu hedefine ulaşmak için Video to GIF adını verdiği yeni bir aracı duyurdu. Oldukça basit bir mantıkla işleyen bu araç sayesinde videolardan seçilen kesitleri GIF animasyonlarına dönüştürülebiliyor.

Imgur’un yeni aracının muadillerinden farkı ise hazırladığı animasyonların .gif yerine .gifv uzantısı taşıması. Ortaya çıkan animasyon bakımından iki uzantının arasında bir fark bulunmasa da, iş animasyonların oynatılmasına gelince değişim görülüyor.

Imgur’un GIFV formatı sayesinde yüksek kaliteli klipleri kısa sürede yüklenen animasyonlara çevirmek oldukça kolaylaşıyor. Ancak sıra bu formattaki bir dosyayı paylaşmaya gelince işin zor boyutu ortaya çıkıyor. GIFV formatındaki animasyonu bir site aracılığıyla paylaştırmak için kullanıcıların yerleştirme koduna sahip olması gerekiyor. Bu format için e-postayla paylaşım imkanının da sunulmadığını belirtmekte fayda var. Ancak dileyenler GIFV animasyonlarını GIF formatında cihazlarına indirebiliyor.

Imgur’un sadece bir görüntü depolama servisi olmadığı ve kullanıcıların servis üzerinden fotoğraf ve animasyon taraması yaptığı da göz önüne alınınca Video to GIF’in varlığı Imgur için daha anlamlı hâle geliyor. GIFV formatındaki animasyonlar Imgur üzerinde mükemmel biçimde görüntüleniyor. Bu da servisin GIF deneyiminin eskiye göre gelişeceğini ortaya koyuyor. Ancak Imgur’un sağladığı yerleştirme kodunun işleyişinde sorunların yaşanması, Video to GIF projesinin henüz tam anlamıyla rayına oturmadığını kanıtlıyor.

İLGİLİ HABERLER