Teknoloji

Imgur’dan görüntüler içinde gezinmeyi kolaylaştıran yeni iPhone uygulaması

imgur-050315

Imgur, mobil platformlara daha ciddi yaklaşmaya hazır gibi gözüküyor. Popüler görüntü paylaşım sitesi, yeni iPhone uygulamasıyla geniş fotoğraf ve GIF kütüphanesi içinde gezinme deneyimini yeniden tamamlıyor. iPhone uygulaması Imgur’un mobil alandaki ilk denemesi olmasa da, şirket ilk defa her şeyin doğru biçimde yapıldığına dikkat çekiyor.

Imgur’un kurucusu ve CEO’su Alan Schaaf, uygulamanın çok güzel olduğunu dile getirirken, servisin bugüne dek sunduğu en iyi gezinme deneyimini sağladığını vurgulamayı da ihmal etmiyor.

Yeni uygulama Imgur’un internet sitesine fazla benzemiyor. Kullanıcılara fotoğrafları küçük biçimde gösteren ızgara görünümü yerine başlık ve fotoğraftan oluşan sonsuz bir kart sırası gösteriliyor. Daha fazla fotoğraf görmek isteyenlerin ekran üstünde sağa veya sola doğru sürükleme hareketi yapması gerekiyor. Bir fotoğraf veya animasyon üstünde görüş bildirmek içinse görüntünün üstüne dokunmak yeterli oluyor. Kullanıcılar karşılarına çıkan ekrandan olumlu veya olumsuz notlarını verebiliyor, ayrıca görüntüye yorum bırakabiliyor.

Imgur’un yeni iPhone uygulaması eğlence arayanlara yardımcı olmak için o anda sitede popüler olan görüntüleri ön plana çıkarıyor. Uygulamada gelişigüzel seçilen ve yeni eklenen görüntüler için de ayrı bölümler bulunuyor.

Yeni fotoğraf yükleme özelliğinin olmaması ise Imgur’un iPhone uygulamasındaki en büyük eksiklik olarak ön plana çıkıyor. Imgur CEO’su Schaaf ise yolculuğa küçük adımlar atarak başladıklarını ve önceliği kritik olduğunu düşündükleri gezinme deneyimine verdiklerini belirtti.

İLGİLİ HABERLER