Teknoloji

Siber korsanlar 2014’te 1.7 milyon Imgur hesabına ait bilgileri çalmış

imgur2014’te Imgur kullanıcısı olan ve o tarihten bu yana giriş bilgilerini değiştirmeyenlerin şifrelerini yenilemelerinde fayda var. Fotoğraf paylaşım servisi, 2014’te gerçekleşen bir siber saldırı sonucunda 1.7 milyon kullanıcısına ait e-posta adresi ve şifre bilgisinin siber korsanların eline geçtiğini açıkladı.

Şirketin operasyon şefi Roy Sehgal, saldırının 2014’te düzenlendiğinde emin olduklarını belirtti. Servis olarak isim, adres veya telefon numarası gibi bilgileri istemediklerini söyleyen Sehgal, saldırganların sadece e-posta adresi ve şifreleri ele geçirebildiğini ifade etti.

ZDNet’te yer alan bir haber ise şirketin saldırıdan nasıl haberdar olduğunu gözler önüne seriyor. Saldırıya dair veriler, Have I Been Pwned sitesini de yöneten Troy Hunt tarafından ortaya çıkarıldı. Hunt, ilgili verileri servise aktardı.

Imgur olay hakkında inceleme yürütüyor

Imgur tarafından yapılan açıklamada konuya ilişkin incelemenin sürdüğü belirtildi. Şirket, şu an için saldırganların eski güvenlik algoritmasını kaba kuvvet ile kırdığına inanıyor. Servis, şifreleme standardını 2016’da yükseltmişti.

İLGİLİ HABERLER