Teknoloji

iMessage iOS 11 ile iCloud entegrasyonuna kavuşacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
imessage icloud
Görsel: The Verge

Apple’ın mesajlaşma servisi iMessage iCloud bulut platformundaki yerini alıyor. iMessage ve iCloud arasındaki entegrasyon, iOS 11 ile birlikte hayata geçecek. iCloud entegrasyonu sayesinde kullanıcılar mesajlarını iMessage’a giriş yaptıkları her cihazda okuyabilecek.

iMessage’ın iCloud uygulamasına taşınmasıyla birlikte telefonda silinen bir mesaj, Mac üzerinde de silinmiş olacak. Apple’ın Mesajlar uygulamasını masaüstü ya da dizüstü bir bilgisayarda kullananlar, silme işlemlerinin cihazlar arasında senkronize edilmemesinden duydukları rahatsızlığı daha önce paylaşmışlardı.

iMessage’ın içindeki uygulama çekmecesi de Apple’ın iOS 11 ile birlikte yeniden tasarladığı unsurlar arasında yer alıyor. Bulut entegrasyonu sayesinde mesajların cihazda kaplayacağı alan da küçülecek. Son gönderilen veya alınan mesajlar dışında kalan mesajların hepsi cihaz yerine bulutta saklanacak.

Apple iMessage’ı iOS’in ana çapalarından biri olarak değerlendiriyor. iMessage, şirketin kullanıcıları kapalı ekosisteminin içinde tutmakta yararlandığı önemli araçlar arasında bulunuyor. Geçtiğimiz yıl servisi üçüncü taraf uygulama eklentileri, çıkartmalar ve animasyonlarla yenileyen Apple, böylelikle iMessage’ın Facebook Messenger, WhatsApp ve Snapchat gibi rakiplerine karşı güç kazanmasını amaçlamıştı.

iMessage iCloud entegrasyonu dışında önemli bir yetenek de kazandı

Apple geçtiğimiz yıl iMessage’ı görsel açıdan daha eğlenceli kılmaya odaklanmıştı. Servis geçtiğimiz yıl yapılan görsel değişiklikleriyle rakiplerine daha yakın bir çizgiye gelmişti. Bu yıl ise sohbetlerin buluta taşınmasıyla işlevselliğin artırılması amaçlanmış gibi görünüyor. iCloud entegrasyonu, iMessage’ın iOS 11’deki tek kazanımı olmayacak. Servis, iOS 11 ile birlikte Apple Pay üzerinden para transferi için de kullanılacak.

İLGİLİ HABERLER