Manşetler

iMessage Android uygulaması WWDC 2016’da duyurulabilir

imessage android Apple’ın geleneksel geliştirici konferansı WWDC, kapılarını 13 Haziranda açacak. Cupertino merkezli şirketin WWDC 2016 için düzenleyeceği açılış etkinliğinde önemli duyurular yapması bekleniyor. MacDailyNews sitesindeki habere göre, iMessage Android uygulaması da söz konusu önemli duyurular arasında yer alıyor.

MacDailyNews iddiasını “şirketin düşüncesini yakından bilen” bir kaynağa dayandırıyor. iMessage’ı rakip mobil işletim sistemine getirmek, uzun vadede Apple’a daha fazla kullanıcı kazandırma konusunda katkı sağlayabilecek bir hamle gibi gözükse de, bunun aksi istikametteki geçişleri de kolaylaştırabileceğini unutmamak gerekiyor. Peki Apple’ın bu tarz bir hamleyi yapmasındaki temel motivasyon ne olabilir?

iMessage şu an için sadece Apple’ın cihaz ekosistemi içinde kullanılabiliyor. iPhone, iPad, Mac ve iPod touch kullanıcıları birbirlerine iMessage gönderebiliyor. Eğer Android uygulamasına dair iddia doğruysa, iMessage ilk kez Apple’ın sınırlarının dışına çıkmış olacak.

iMessage Android uygulaması, gerçeğe dönüşmesi durumunda şirket adına büyük bir strateji değişikliğini ortaya koyacak. iMessage’ın rakip platformlarda bulunmaması, kullanıcıların Apple ürünlerinden vazgeçmemesindeki önemli etkenlerden biri olarak değerlendiriliyordu. Dolayısıyla Apple’ın elindeki bu önemli kozdan vazgeçmesi ihtimali kulağa garip geliyor.

Apple’ın en büyük rakibi Google, geçtiğimiz ay düzenlediği geliştirici etkinliği I/O 2016’da platformlar arası mesajlaşma uygulaması Allo’yu duyurumuştu. Dolayısıyla herkesin erişimine açık mesajlaşma uygulamalarının teknoloji dünyasının önemli oyuncularının radarında olduğu söylenebilir.

İddialar gerçeğe dönüştüğü takdirde iMessage, Apple’ın Google’ın mobil işletim sistemine açtığı ilk servis olmayacak. Cupertino merkezli şirket, daha öncesinde çevrim içi müzik servisi Apple Music için hazırladığı Android uygulamasını Google Play Store aracılığıyla yayınlamıştı.

İLGİLİ HABERLER