Eğlence

IMAX sanal gerçekliği sinema salonlarına getiriyor

IMAX sanal gerceklikIMAX sanal gerçeklik deneyimini 2016 içinde sinema salonlarına getirmeye başlayacağını açıkladı. Söz konusu hamlenin ilk etapta kısıtlı ölçüde sunulacağı belirtilse de, beklenen bir adım olduğu rahatlıkla söylenebilir. Google’ın geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği I/O 2016’da IMAX ile birlikte sinema kalitesinde görüntü sunacak bir sanal gerçeklik kamerası geliştirdiğini açıklamasının ardından IMAX’ten gelen duyuruya pek de şaşırmamak gerekiyor. Dev ekranlarda uzun yıllardır sarmalayıcı sinema deneyimi sunan IMAX, şimdi de sanal gerçeklikle bu tecrübesini daha küçük ekranlara yansıtmaya hazırlanıyor.

Bunun için İsveçli geliştirici Starbreeze ile işbirliğine giden IMAX, şirketin yazılım platformundan ve StarVR isimli sanal gerçeklik başlığından faydalanacak. StarVR, 210 derecelik geniş görüş açısıyla Oculus Rift’i ikiye katlamayı başarıyor. Starbreeze, Acer’ın da sanal gerçeklik başlığı geliştirmesine yardımcı oluyor.

IMAX Hollywood’daki bağlantılarının yardımıyla popüler filmlerle bağlantılı sanal gerçeklik deneyimleri oluşturmayı planlıyor. The Wall Street Journal’a konuşan IMAX CEO’su Richard Gelfond, 10 dakikalık bir sanal gerçeklik deneyimi için 7 ila 10 dolar arası bir ücretlendirme yapabileceklerini dile getirdi. Bu rakam kulağa biraz yüksek gelse de, sanal gerçeklik için gereken donanım ve bakım maliyetleri değerlendirilince belirlenen aralık biraz daha makul bir görünüm kazanıyor.

IMAX sanal gerçeklik deneyimini yıl sonu itibarıyla küresel çapta altı noktada hayata geçirmeyi planlıyor. Şirket uzun vadede ise geliştirdiği teknolojiyi sinema sahiplerine lisanslamayı ve bu yolla gelir elde etmeyi amaçlıyor.

İLGİLİ HABERLER