Teknoloji

IMAX sanal gerçeklik merkezlerini kapatma kararı aldı

imax sanal gerçeklik
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sanal gerçeklik merkezleri, pahalı sanal gerçeklik ürünlerinin geniş kitleler tarafından kullanılıp benimsenmesi için en uygun araçlardan biri olarak görülmüştü. Ancak bu konuda en ciddi yatırımı yapan şirketlerden biri, sahibi olduğu merkezleri kapatma kararı aldı. IMAX sahibi olduğu sanal gerçeklik merkezlerinin kalanlarını da kapatacağını açıkladı.

Sinema sektörünün en önemli oyuncularından biri olan IMAX; Los Angeles, Bangkok ve Tokyo’daki sanal gerçeklik merkezlerini önümüzdeki yılın başlarında kapatacağını duyurdu. Şirket sanal gerçeklik biriminin operasyonun da bilançolara zarar olarak yazılacağını açıkladı.

IMAX’in kararı ilk olarak SEC’e gönderilen bir belgeyle ortaya çıktı. Şirket tarafından konuyla ilgili olarak Variety‘ye yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı: “IMAX sanal gerçeklik merkezi pilot programıyla hangi yaklaşımların iyi şekilde işlediğini görmeyi farklı konsept ve konumlarda test etmeyi amaçlamıştık. Sinema salonları içindeki sanal gerçeklik merkezlerindeki test döneminin ardından pilot programı sonlandırmaya ve 2019’un ilk çeyreği itibarıyla üç merkezimizi de kapatma kararı aldık.”

IMAX sanal gerçeklik konusundaki faaliyetlerinde vites küçültmeye daha önce başlamıştı. Şirket, Google ile birlikte yürüttüğü sanal gerçeklik kamerası projesini ağustos ayında iptal etmişti. IMAX dört merkezini de daha önce kapatmıştı.

İLGİLİ HABERLER