Teknoloji

Apple’ın terk ettiği Imagination Technologies taliplerini bekliyor

imagination technologiesApple’ın yeni iPhone ve iPad’lerde kendi tasarımı olan grafik işlemcilerini kullanacağı geçtiğimiz nisan ayında ortaya çıkmıştı. Cupertino merkezli şirketin bu kararı, bugüne kadar kullandığı Power VR teknolojisinin sahibi olan Imagination Technologies için bir yıkım etkisi yaratmıştı.

Kısa sürede yüzde 70 değer kaybeden İngiliz şirket, Apple ile olan sorunlarını tam anlamıyla çözmeden MIPS ve Ensigma birimlerini satışa çıkarmıştı. Bu hamlelerin yeterli olmadığı ise Imagination cephesinden gelen son açıklamayla ortaya çıktı. Yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamada, grubun tamamıyla ilgilenenlerin olduğunu ve bu taliplerle ön görüşmelerin yapıldığı belirtildi. Imagination, başka taliplere de açık olduğu bilgisini vermeyi ihmal etmedi.

Gelirinin neredeyse yarısını Apple’dan kazanan Imagination için Apple’ı kaybetmenin kabustan farksız olduğu rahatlıkla söylenebilir. Bu tablo içinde Imagination’a hangi şirketlerin neden talip olduğu da ayrıca merak ediliyor. Şirketin Apple ile yaşanan sürece dair açıklamaları, potansiyel alıcıların dikkatini çekmiş gibi görünüyor.

Imagination, Apple’ın kendisine ait patentleri ihlâl etmeden grafik işlemcisi tasarımı yapamayacağını iddia ediyor. Analistler de iki şirketin mahkemede karşı karşıya gelmesinin muhtemel olduğunu belirtiyor.

Imagination Technologies hisselerinin yüzde 8.1’i Apple’ın elinde bulunuyor

Apple’ın Imagination’ın yüzde 8.1 hissesine sahip olması ise işleri daha ilginç bir boyuta taşıyor. Kalan hisselerin “rakip bir şirket” tarafından alınması durumunda Apple için Imagination macerasının iyiden iyiye tuhaf hâle gelmesi ihtimaller dahilinde yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER