Teknoloji

Apple profesyonellere özel yeni iMac modelinin müjdesini verdi

apple mağaza

imac proApple üzerinde çalıştığı bazı yeni ürünlerin duyurusunu oldukça sıra dışı bir şekilde gerçekleştirdi. Yılın ilerleyen zamanlarında gelecek yeni ürünler arasında yenilenmiş iMac masaüstü bilgisayar serisi de olacak.

Yuvarlak masa toplantısında bir grup basın mensubuyla bir araya gelen Apple’ın Kıdemli Başkan Yardımcısı Phil Schiller, şirketin yeni bilgisayarı tasarlarken profesyonel kullanıcıları göz önünde bulunduracağını kaydetti.

Schiller, iMac’in konfigürasyonlarını profesyonel kullanıcıları akılda bulundurup yaparak işe başlayacaklarını kaydetti. Ne var ki, profesyonel kullanıcılara özel bir makineyi nelerin oluşturduğu konusu tartışılır. Schiller yeni iMac’in hangi özelliklere sahip olacağı konusunda ipucu vermezken, bu yeni ürünün iMac Pro adıyla anılıp anılmayacağı konusunda da bir yorumda bulunmadı.

iMac Pro ile ilk kez bir Apple bilgisayarına dokunmatik ekran gelebileceği yönünde beklentiye girecek olanları ise Schiller daha şimdiden açıklamalarıyla üzüyor gibi görünüyor. Schiller, dokunmatik ekranın profesyonel kullanıcıların ilgi duyduğu unsurlar listesinde yer almadığını söyledi. Yöneticiye göre, onlar daha çok performans, depolama alanı ve genişleme imkanı gibi unsurlarla ilgileniyor.

Microsoft ise bu konuda Apple’dan farklı düşündüğünü 2016’nın sonlarında çıkarmış olduğu iMac rakibi Surface Studio ile belli etmişti. Surface Studio 28 inçlik, menteşeli yapısı sayesinde hareket ettirilebilen bir dokunmatik ekran barındırıyor. Böylelikle tasarımcılar, çizim yapanlar ve içerik üreticileri için de ideal bir hâle dönüşüyor.

iMac zaten güçlü bir makine ve aslında dünya çapında profesyoneller tarafından kullanılan bir tüketici ürünü bilgisayardan evrilmişti. Apple’ın yazılım mühendisliğinden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Craig Federighi, ilk iMac modelinin profesyonel kullanıcılara uzak bir model olarak düşünülemeyeceğini söyledi.

Federighi, günümüzün 5K iMac modelinin en yüksek seviye konfigürasyonlarıyla çok güçlü olduğunu, eskiden Mac pro gerektiren görevlerin günümüzde iMac modelleri tarafından rahatlıkla dile getirildiğini belirtti.

Günümüzün iMac modelleri her ne kadar yeteri kadar güçlü olsa da, Apple bunların yeteneklerini daha ileri noktaya taşımaktan geri durmayacak gibi görünüyor. Apple, şimdilik iMac serisinin diğer modellerinin ne gibi özelliklere sahip olacağı konusunda görüş belirtmezken, daha çok profesyonellere odaklanan modeli öne çıkarmayı tercih ediyor.

Her ne olursa olsun, yeni iMac serisinin daha önceki modellerle benzer tasarım diline sahip olmasını bekleyebiliriz. Yine monitör bilgisayar tasarımı ve genellikle alüminyumdan yapılmış bir kasa tasarımı olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER