Teknoloji

iMac Pro versiyonuyla büyüyecek ve güçlenecek

apple mac

Apple’ın 2022’de daha büyük ekranlı bir iMac çıkarmayı planladığına dair haberler uzun süredir etrafta dolaşıyor. Cupertino merkezli şirketin ürünleriyle ilgili isabetli öngörüleriyle tanınan Bloomberg’den Mark Gurman’a göre, daha büyük ekranlı bu model iMac Pro adıyla resmiyet kazanacak.

Apple’ın 24 inç ekranlı mevcut iMac’lerinde şirketin M1 işlemcisi kullanılıyor. Buna ek olarak, kullanıcılar canlı renk seçenekleri arasından seçim yapabiliyor. Gurman’a göre, Apple iMac Pro’da renk seçeneklerini azaltacak. Ancak genel tasarım mevcut modelden uzaklaşmayacak.

Tecrübeli gazeteci, Power On isimli bülteninde konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Benim beklentim bu yıl mevcut 24 inç tasarımdan daha büyük bir modelle tanışmamız ve bu modelin iMac Pro adını taşıması. Bilgisayar için yeni MacBook Pro’da kullanılan M1 Pro ve M1 Max’e benzer işlemci seçenekleri sunulabilir. iMac Pro’nun genel tasarım dilinin M1 işlemcili iMac’ten uzaklaşmasını beklemiyorum.”

Gurman M1 Pro ve M1 Max’in veya benzerlerinin kullanılması ihtimalinden söz etse de, Apple’ın yeni nesil MacBook Air ile birlikte M2 serisi işlemcilerin duyurusunu yapabileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

Apple’ın iMac Pro’da 27 inç büyüklüğünde mini-LED paneli tercih edebileceği iddiası daha önce gündeme gelmişti. Ancak son dedikodular, şirketin 2022 model iMac Pro’da mini-LED paneli tercih etmeyeceği yönünde.

Mini-LED tercihinin akıbeti belirsiz olsa da, iMac Pro işini masa başında görmeyi sevenlerin önündeki en güçlü seçenek olacağa benziyor.

İLGİLİ HABERLER