Teknoloji

iMac Pro parçalarına ayrıldı: Sökmesi zor, bazı bileşenler değiştirilebilir

iFixit tayfası Apple’ın yepyeni mega bilgisayarı, iMac Pro’yu parçalarına ayırdı. Görünüş açısından iMac’e epey benzeyen, şık ayağıyla bir monitör bilgisayar görünümü taşıyan bu bilgisayarın içinde gerçekten çok güçlü parçalar var. Zaten iFixit tayfası da, bu iMac Pro’nun sadece makyajlanmış bir iMac olmadığının altını çiziyor.

iMac Pro’yu da, 27 inçlik iMac karşılığı iMac Retina 5K gibi, parçalarına ayırmak; tamir etmek veya parçalarını yükseltmek zor. Gövdenin şekli ve parçaları ayırırken yaşanan aşırı zorluk, iki ürün arasında dile getirilen üç benzerlikten sadece iki tanesi. Üçüncü benzer elemanın ise LG ekran paneli olduğu belirtiliyor. Apple, 5K iMac’te kullandığı LG ekranının aynısını kullanıyor.

Eğer bir kişi iMac Pro’yu parçalarına ayırmak için kollarını sıvarsa; RAM, CPU, SSD gibi parçaları değiştirme veya yükseltme imkanına sahip oluyor.

Ayrıca bu makinede Apple T2 yongası da bulunuyor. T serisi yongaların yeni nesil ürünü olan T2, 2016 model Touch Bar’lı MacBook Pro’yla ilk kez gördüğümüz selefinin takipçisi niteliğini de taşıyor. Bu yonga donanım şifreleme motorunu, Secure Enclave, SSD denetçisi, ses, kamera ve SMC’nin tüm fonksiyonlarını idare ediyor.

Apple, iPhone’da yaptığı kulaklık jakının kaldırılması işlevinin bir benzerini iMac Pro’da, RAM kapısını kaldırarak yapıyor. Söz konusu RAAM kapısı profesyonel seviyede olmayan, 27 inç iMac Retina 5K modelinde bulunuyor. Ancak iMac Pro’da yer almadığı belirtiliyor.

Bazı seçeneklerin kaldırılması diğerleri için alan açıyor. Apple, bu sayede yeniden tasarlanan ve güçlü bileşenlerin soğutulmasını üstlenen soğutma sistemi için alan elde ediyor. Böylelikle makineye seleflerine göre yüzde 80 oranında daha fazla soğutma kapasitesi ekleniyor. Ayrıca devasa bir ısı alış noktası, biraz kabaca bir arka vantilatör ve çift fanlı soğutucu da bulunuyor.

Bu kaynak bağlantı üzerinden iMac Pro’nun içindekilerle ilgili daha fazla detaya sahip olabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER