Teknoloji

iMac için iMovie de 4K desteğini kazandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

imovie-mac-4k-141015

Apple iMovie uygulamasına da 4K güncellemesi getirdi. Böylelikle video yapım ve düzenleme uygulaması iMac’in Retina ekranlarında Ultra HD çözünürlükte videolar oluşturma fırsatı veriyor.

10.1 numaralı sürüme güncellenen iMovie uygulaması şimdi 3840 x 2160 piksel çözünürlük desteği kazanıyor. Bu, sadece yeni monitör bilgisayarlarının piksel bakımından çok zengin ekranlarının avantajından yararlanmak isteyen kullanıcıların için yararlı olmayacaktır, ayrıca iPhone 6s ve iPhone 6s Plus ile çekilen 4K videolarla Ultra HD çözünürlükte videolar oluşturmayı da mümkün hâle getirecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPhone 6s İncelemesi

iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ın her biri 4K video kayıt desteğine sahip. iMovie’nin iOS uygulaması da yeni iPhone’larla birlikte 4K desteği kazanmıştı. Ancak iMovie masaüstü uygulaması şimdiye kadar en fazla 1080p çözünürlükte videolar oluşturmaya izin veriyordu.

Yeni iMovie uygulaması saniyede 60 kare hızında 1080p videoları da işleyebiliyor. Eğer iPhone 6s veya iPhone 6s Plus’ta daha akıcı, hareketli ve gerçekçi görünen videoları tercih ediyorsanız ve dolayısıyla bu modda çekimler yapıyorsanız, iMovie bu videolarla klipler oluşturmak için de epey kullanışlı olacaktır. Bu arada mobil cihazlarında 2.2 veya üstü sürümdeki iMovie iOS uygulamasında video düzenlemeye başlayanlar bu projelerini masaüstündeki iMovie uygulamasına aktarma ve burada tamamlama fırsatını da elde ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: 21.5 inç iMac 4K ekran seçeneğiyle yenilendi

Diğer değişiklikler arasında bir seferde daha fazla fotoğraf ve video görüntülemeyi sağlayan yeni Ortamlar görüntüsü, filmleri ve fragmanları bulup açmayı kolaylaştıran Projeler görüntüsü bulunuyor. Ayrıca iOS için iMovie uygulamasında daha önce sunulan olan 10 adet video filtresi OS X uygulamasına geliyor.

4K videolarını dışa aktarmak isteyenlerin en az 4 GB RAM barındıran 2011 model iMac’e ihtiyaçları olacak. Oluşturdukları 4K videoları hakkıyla izlemek isteyenlerin de dün duyurusu gerçekleştirilen 4K ve 5K Retina ekranlı iMac’lere veya 4K ekran bağlanmış 2013 model Mac Pro’ya sahip olması gerekiyor.

Ücretsiz olan iMovie 10.1 güncellemesi Mac App Store üzerinden indirilebilir.

İLGİLİ HABERLER