Bilim

İlkokul, ortaokul ve liselerde uzaktan eğitim 31 Mayıs’a kadar uzatıldı

Türkiye’de ilk resmi koronavirüs vakasının duyurulmasından hemen sonra alınan tedbirlerden bir tanesi de okullardaki eğitime ara verilmesi ve hemen bir haftalık ara tatilin ardından uzaktan eğitime başlanması olmuştu. Mart ayının sonlarında alınan bir kararla uzaktan eğitimin 30 Nisan tarihine kadar devam edeceği açıklanmıştı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bugün yaptığı açıklamayla 31 Mayıs tarihine kadar uzaktan eğitim sürecinin devam edeceğini duyurdu.

Hürriyet’in haberine göre Bakan Selçuk, koronavirüs ile mücadele kapsamında bilgilendirmelerin şeffaf biçimde devam edeceğini söyledi. Salgının Türkiye’de etkilerini göstermeye başladığı tarihten itibaren uzaktan eğitime geçmenin faydalarını gördüklerini de sözlerine ekledi.

Selçuk, uzaktan eğitimin şu anda ellerindeki tek seçenek olduğunu ve bunun da 31 Mayıs’a kadar devam etmesinin kararlaştırıldığını söyledi. Sınavlara hazırlanan öğrenciler konusunda da hassas olduklarını belirtti, 11 ve 12’nci sınıflarda eğitim gören öğrencilerin yapay zekâ destekli eğitim sistemine yoğun taleplerinin olduğunu vurguladı. EBA akademik destek platformuna kayıt olan öğrenci sayısının da 1 milyona yaklaştığını sözlerine ekledi.

Telafi eğitimleri için süreç çalışmalarını tamamladıklarını belirten Selçuk, şartlar sürekli değiştiği için buna yönelik takvim üzerinde de sürekli ayarlamalar yaptıklarını dile getirdi. Öğrencilerin bu geçici dönemde bol bol kitap okuyarak zaman geçirmelerini de tavsiye etti. Liselere Giriş Sınavı ile ilgili olarak gelecek hafta başında yapılacak kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir açıklama yapılacağını da belirtti.

Bu hafta sonu da sokağa çıkma kısıtlaması var

Koronavirüs ile mücadele kapsamında 30 büyükşehirde ve Zonguldak ilinde geride kalan üç hafta sonunu kapsayacak şekilde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması 1-2-3 Mayıs tarihlerinde de hayata geçirilecek. İçişleri Bakanlığı’nın konuyla ilgili genelgesine göre, 1 Mayıs Cuma günü marketler ve manavlar 9.00-14.00 saatleri arasında çalışacak, hafta sonu kapalı olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER