BilimManşetler

İlkokul, ortaokul ve liselerde uzaktan eğitim 30 Nisan’a kadar uzatıldı

koronavirüs

Koronavirüs salgınına karşı tedbir amacıyla yaklaşık iki hafta önce; ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime ara verilmişti. 16-23 Mart haftasını ara tatil olarak geçiren öğrenciler, bu hafta başı itibarıyla EBA TV ve Eğitim Bilişim Ağı üzerinden uzaktan eğitime başlamıştı. Başlangıçta alınan karar sadece iki haftalık bir süreyi kapsıyordu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitim sürecinin 30 Nisan’a kadar uzatıldığını açıkladı.

Selçuk, bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu ile bir ortak toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantı sonucunda ilkokul, ortaokul ve liselerle ilgili karar açıklandı. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Twitter hesabından yayınlanan bir videoda, Milli Eğitim Bakanı Selçuk’un uzaktan eğitim sürecinin devamından yana olduğunu ve bunun için Erdoğan’ın talimatını sorduğunu görmüştük. Erdoğan ise Bilim Kurulunun görüşleri doğrultunda bir kararın verilebileceğini belirtmişti.

Alınan kararla birlikte öğrenciler, bir ayı aşkın bir zamanı evlerinden eğitim görerek geçirecekler. Bakan Selçuk bu zaman zarfından çocukların dışarı çıkmamaları tavsiyesinde bulundu. Aynı zamanda okulda yüz yüze yapılmayan eğitimin telafisinin de, tekrar yerinde eğitime geçildiğinde yapılacağını kaydetti. Sınavlarla ilgili olarak da farklı senaryoların hazırlandığını ve koronavirüs salgınının seyrine göre uygun kararın verileceğini de kaydetti.

Sağlık Bakanlığından koronavirüs ile ilgili detaylı bilgi akışı yapılacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplam vaka sayısı, iyileşen hasta sayısı, hayatını kaybeden hasta sayısı, yapılan test sayısı, yoğun bakımdaki hasta sayısı ve bunun gibi bilgilerin kamuoyuna düzenli ve detaylı biçimde açıklanmasını sağlayacak dijital sistemin de duyurusunu gerçekleştirdi. Bu sistemdeki bilgilerin her gün güncellenerek paylaşılacağını dile getirdi. Ayrıca daha önce yoğun bakımda bulunan, 60 yaş üstü iki hastanın da iyileşip taburcu edildiğini sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER