Teknoloji

İlk YouTube Müzik Ödülleri töreni 3 Kasımda düzenlenecek

Müzik endüstrisinde oldukça önemli bir role sahip olan YouTube, Vevo işbirliğiyle 3 Kasımda düzenleyeceği ilk YouTube Müzik Ödülleri töreni ile etkisini biraz daha artırmayı hedefliyor. 3 Kasımda New York’ta düzenlenecek tören, YouTube üzerinden canlı yayınlanacak. Oyuncu Jason Schwartzman’ın sunacağı törene Lady Gaga, Eminem ve Arcade Fire gibi ünlü müzisyenlere ek olarak, Lindsey Stirling ve CDZA gibi YouTube yıldızları da katılacak.

youtube-muzik-odulleri-021013

Etkinlik esnasında kurulacak canlı bağlantılar ile Londra, Seul, Moskova ve Rio gibi şehirlerde de performanslar sergilenecek. Ünlü yönetmen Spike Jonze’nin kreatif yönetmenliğinde düzenlenecek törenin yürütücü yapımcılığını ise VICE ve Sunset Lane Entertainment üstleniyor.

Google YouTube Müzik Ödülleri için adayları 17 Ekim tarihinde açıklayacak. Adayların belirlenmesi esnasında videoların 2013 yılındaki izlenme ve paylaşım oranları baz alınacak. Ödül sahipleri belirlenirken de kullanıcılar tarafından verilen oylar değerlendirmeye alınacak. Google etkinlik için YouTube üzerinden konser, parodi, röpörtaj gibi özel içerikler de paylaşacak.

İlgili >> YouTube Resmi Blogu

İLGİLİ HABERLER