Teknoloji

İlk üç günde 350 bin civarında iBooks interaktif ders kitabı indirildi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın geçtiğimiz hafta iBooks 2 ile birlikte dağıtıma sunduğu interaktif ders kitaplarının pek parlak bir başlangıç yapmadığı söyleniyor. Global Equities Research adlı araştırma şirketinin kendine ait izleme sisteminin yardımıyla yaptığı saptamalara göre ilk üç günde iPad’lere 350 bin civarında ders kitabı indirildi. Bununla birlikte ücretsiz olarak sunulan iBooks Yazar uygulaması ise başarılı bir tablo çizdi.

Sadece Mac bilgisayarlarda çalışan ve de OS X Lion’a ihtiyaç duyan bu yazılım yayınlandığı geçen perşembe gününden beri 90 bin defa indirildi. Söz konusu uygulamas sayesinde Word dokümanlarını, fotoğrafları, video klipleri veya Keynote sunumlarını sürükle-bırak gibi basit bir yöntemle ekleyerek interaktif kitaplar oluşturmak mümkün. Tabii, oluşturulan bu interaktif ders kitapları Apple’ın kendine ait olan iBookstore kitap mağazası üzerinden satılıyor.

Her ne kadar sadece tek bir satış kanalı olsa da, yayıncılar için iBooks Yazar uygulaması üzerinden üretim yapmak ekonomik olabilir. Araştırma şirketinin bulgularına göre Apple’ın bu yazılımıyla hazırlanan kitaplarda normal baskı ders kitaplarına göre mâliyet yüzde 80 oranında daha düşük. Ayrıca ABD’ye özel bir durum olarak, her yıl öğrencilere doğrudan kitap satmanın okullara beş yılda bir kitap satmatan daha kârlı bir iş modeli olduğu dile getiriliyor, her ne kadar iBookstore üzerinden satılan ders kitapları normal ders kitaplarından daha ucuz olsa da.

İlgili – AllThingsD

İLGİLİ HABERLER