Teknoloji

İlk Ubuntu akıllı telefonları 2014 sonuna kadar piyasaya çıkacak

Ubuntu akıllı telefonları nihayet piyasaya geliyor. Canonical, Meizu ve bq şirketlerinin yıl sonundan önce Ubuntu akıllı telefonlarını satmaya başlayacağını duyurdu. Bu telefonlar dünya çapında piyasada olacak, ancak işin içinde olan üreticilere bakıldığında özellikle gelişmekte olan pazarların hedeflendiği anlaşılıyor. Ubuntu’nun iOS ve Android’in karşısında bu pazarlarda daha fazla şansının olduğunu söyleyebiliriz.

ubuntu-touch-210913Piyasaya sunulacak telefonların neye benzeyeceği hakkında henüz bir detay bulunmuyor, ancak gelecek hafta düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi’nde bunlarla ilgili daha fazla ayrıntının ortaya çıkması bekleniyor. Engadget sitesi de Canonical’ın bilinen isme sahip iki üreticinin de 2015’te Ubuntu telefonları çıkaracağını yazdı.

Ubuntu’nun mobil versiyonu 2013’ün başlarında duyurulmuş, yine geçen yıl içinde işletim sisteminin geliştiricilere özel versiyonu yayınlanmıştı. Canonical geçen yaz aylarında üst sınıf bir cihaz geliştirmiş ve bunun için bir bağış kampanyası açmıştı. Ne var ki, hedeflenen bağış toplanamadığı için bu cihazın hayata geçmesi de mümkün olmadı. Şirket şimdi daha düşük profilli bir başlangıç yapmak zorunda, yine de kampanya sayesinde iyi bir bilinirlik yakaladığı söylenebilir.

Bu arada Engadget’a göre, Canonical yıl sonuna kadar en popüler 50 uygulamanın Ubuntu versiyonlarını çıkarmayı hedefliyor. Anlaşılan o ki, 2014 yılı Canonical için bir hayli yoğun ve hareketli geçecek.

İlgili >> Engadget, Canonical

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER