Manşetler

İlk süper lüks Android akıllı telefon Vertu Ti resmiyet kazandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Lüks telefon markası Vertu’nun çıkartacağı ilk Android akıllı telefon Ti’nin önce fotoğrafları ve bazı özellikleri internete sızmış, ardından da cihazın satış fiyatı açığa çıkmıştı. Bütün bu sızıntıların ardından şirket Ti’yi resmen duyurmakta fazla gecikmedi. Deri kaplı titanyum bir kasaya sahip olan cihazda 3.7 inç’lik bir ekran ve Android 4.0 Ice Cream Sandwich işletim sistemi bulunuyor.

vertu-ti-android-120213

Nokia’nın geçtiğimiz yıl elinden çıkardığı Vertu, daha önce akıllı telefonlarında Symbian işletim sistemi kullanmaktaydı. Şirketten yapılan açıklamada Android’e geçişin nedeni olarak ”işletim sisteminin kullanıcılara rüştünü ispatlamış ve sezgisel bir çevre sunması” gösterildi. El yapımı akıllı telefonun tasarımındaysa şirketin Constellation serisinin izleri rahatlıkla görülüyor. Vertu’dan yapılan açıklamada titanyum sayesinde cihazın hafif ama aynı zamanda çok dayanıklı hale geldiği belirtildi.

Teknik özellikler kısmındaysa Vertu Ti Galaxy S III gibi telefonların pek yanına yaklaşamasa da bunun da şirket politikasının bir parçası olduğunu söylemek mümkün. Şirketin Ti’yi piyasaya sürmesindeki temel motivasyonun lüksü daha güncel bir işlevsellik çerçevesinde kullanıcılara sunmak olduğunun altı çizilirken, akıllı telefonun şirket için son derece önemli bir ürün olduğu vurgulandı.

Şirketin küresel tasarım biriminin başındaki isim olan Ignacio Germade, sadık Vertu kullanıcılarının ortaya konan tarzı, cihazın hafifliğini takdir edeceğini; Vertu ile henüz tanışmamış kullanıcılarınsa temiz ve nazik hatları, üstünlük hissini ve güncel işleyişi seveceğini belirtti.

Çift çekirdekli 1.7 GHz Qualcomm Snapdragon S4 işlemciye sahip olan Vertu Ti’de 64 GB dahili hafıza, 8 megapiksel arka ve 1.3 megapiksel ön kamera bulunuyor. Vertu Ti’nin kamerası 1080p çekim yapabilme yeteneğine de sahip. NFC özelliği de taşıyan akıllı telefon klasik, mikro ve nano SIM kartlarla çalışabiliyor. Vertu’nun özel servisleri de telefonla birlikte kullanıcıların hizmetinde olacak. Dört farklı tasarımla kullanıcıların karşısına çıkacak olan Vertu Ti’nin fiyatı da tasarımına göre değişecek. Titanium Black Leather adını taşıyan modelin Birleşik Krallık satış fiyatı 6 bin 700 pound (18 bin 690 TL) olarak belirlenirken, Titanium Pure Black modeli 8 bin pound’dan (22 bin 300 TL) satılacak. Timsah derisiyle kaplı olan Titanium Black Alligator’ı almak isteyenler 8 bin 900 pound (24 bin 800 TL), altın işlemeleri bulunan Titanium Black PVD Red Gold modelini seçenlerse 13 bin 900 pound (38 bin 700 TL) ödeyecek. Fiyatlarıyla dudak uçuklatan Vertu Ti’nin satışlarının nasıl bir seyir izleyeceği şimdiden merak ediliyor.

İlgili >> Vertu

İLGİLİ HABERLER