Manşetler

İlk günde 600 bin iPhone 4 siparişi verildi, Apple problemler için özür diledi

Apple sadece bir günde 600 bin iPhone siparişi almayı başarmış. Şirket yaptığı açıklamada şimdiye kadar bir günde bu kadar sipariş toplamadığını belirtirken AT&T de iPhone 3GS için aldığından on kat daha fazla sipariş aldığını duyurdu.

Herşey güllük gülistanlık değil, yüksek talep nedeniyle dün iPhone 4 siparişi veremeyen ve ortada kalan birçok müşteri bulunuyor. Ayrıca sipariş sırasında sistemde yaşanan sorunlar da cabası… Apple bu kişilerden özür dilerken AT&T de cihaz stoklarına girinceye kadar erken siparişleri durdurduğunu açıkladı. AT&T’nin işleri yavaşlatmasında siparişler sırasında yaşadığı güvenlik problemlerini kontrol altına alma isteği bulunabilir, bunun yanı sıra Apple’ın sunucularından gelen yüksek miktarda sipariş isteğini karşılamak için de zaman kazanma amacında olabilir.

Bu arada Apple’ın sitesinde bugün sipariş verenler için belirtilen teslimat tarihi 2 Temmuz’dan 14 Temmuz’a kaydırılmış durumda. Yeni bir Apple taktiği, arz düşüklüğü, yüksek talep… Bakalım Türkiye’de de benzer bir tablo ile karşılacak mıyız?

İlgili – Engadget

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER