Teknoloji

İlk Google tabletinin çıkışı fiyatı düşürme çabaları yüzünden temmuza kaldı

Google’ın tablet pazarına kendi markasını taşıyan bir Android cihazıyla girmesi bekleniyor. Aslında cihazın mayısta çıkışa hazır hâle gelebileceği söylenmişti, ancak Google takvimde iki ay öteleme yapmış. Bu cihazın çıkışının en erken temmuzda gerçekleşeceği anlamına geliyor.

Projeye yakın kaynakların geçtiği habere göre Mountain View ekibi aradaki sürede bazı tasarım değişiklikleri yapmayı ve fiyatı mevcut 249$ seviyesinin altına çekmeye çalışmayı planlıyor. Tayvanlı bilgisayar üreticisi ASUS ile birlikte üretilen tabletin 7 inç’lik ekran, NVIDIA Tegra 3 dört çekirdekli işlemci barındıracağı ve sadece Wi-Fi ile çalışacağı söyleniyor. Tabii ki, Android 4.0 Ice Cream Sandwich ile çalışacak. Ancak bazı kaynaklar Google’ın tabletin çıkışını geciktirmesinde Android’in bir sonraki büyük sürümü olan Jelly Bean’i beklediğini de iddia ediyor, ancak bu iddia çok da mantıklı durmuyor.

Aslında daha önce çıkan haberler bu tabletin 149-199$’lık bir ABD satış fiyatı aralığından piyasaya sürüleceğini işaret ediyordu, ancak son haberler fiyatın hâla 249$ seviyesinde olduğu ve aşağı çekmek için çalışmaların yapılmakta olduğunu gösteriyor. Google’ın bu tabletinin karşılığında 7 inç’lik bir başka tablet olan Amazon Kindle Fire var. Amazon’un tableti ABD’de 199$’a satılıyor.

Google, daha önce HTC ve Samsung ile çıkardığı, kendi Nexus markasını taşıyan akıllı telefonlara şimdi de ASUS ile birlikte geliştirmekte olduğu tableti ekleyerek diğer üreticilerle rekabeti farklı bir boyuta taşıyor. Ayrıca bu cihaz diğer üreticiler ve yazılım geliştiriciler için de referans niteliği taşıyacaktır.

İlgili – TheVerge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER