Teknoloji

İlk BlackBerry 10 cihazı fiziksel klavyesiz gelecek

Yıl sonuna doğru çıkması beklenen BlackBerry 10 cihazlarının sanal klavyeyle sunulacağı geçen yılın sonlarından beri bilinen BlackBerry London cihazından anlaşılan bir durumdu. Yanlış hatırlamıyorsak BlackBerry 10’un tanıtımı sırasında da bu konuda bir şeyler söylenmişti. RIM adına Associated Press’e konuşan bir sözcü de ilk BlackBerry 10 cihazında fiziksel klavyenin bulunmayacağını doğruladı.

BlackBerry cihazları genellikle barındırdığı fiziksel klavyeleriyle bilinir ve kullanıcıları için bu önemli bir unsurdur. RIM de bunun farkında, bununla birlikte sanal klavye deneyimini fiziksel klavye kadar iyi yapmak için de işletim sisteminde klavyeye ayrı bir özen gösterildiği de gerçek. Bunun için yazı tahmin sistemi adı verilen, hangi kelimenin gelebileceğini önceden tahmin edip bunu kullanıcıya tavsiye eden, sonuç olarak yazı yazmayı hızlandıran özel bir işlev geliştirilmiş.

İlk BlackBerry 10 cihazında geleneksel klavye bulunmayacak, ancak RIM sözcüsünün belirttiğine göre BlackBerry 10işletim sistemi daha sonra fiziksel klavyeli cihazlarda da yüklü gelecek. Bunun ne zaman olacağı şu an için kestirilemiyor, ancak bilinen bir şey var ki, RIM’in çok şey umduğu BlackBerry 10’un ilk temsilcisi QWERTY klavye olmadan şansını deneyecek.

İlgili >> Washington Post

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER