Teknoloji

İlk Apple HomeKit cihazları gelecek ay satışa sunulacak

apple-homekit-150515

Apple’ın HomeKit servisiyle desteklenen ilk akıllı ev cihazlarının ağustos veya eylül aylarından önce çıkmayacağına dair haber dün Fortune tarafından yayınlanmıştı. Ancak görünüşe göre, HomeKit cihazları o kadar da gecikmeyecek.

Bir Apple sözcüsü Wall Street Journal’e yaptığı açıklamada, HomeKit’in sadece birkaç aydır var olduğunu ve şimdiden onlarca iş ortağının piyasaya HomeKit aksesuarları sunmak için kendilerine katıldığını, ilk ürünlerin de gelecek ay geleceğini dile getirdi. Bu haberin çıkışının ardından Fortune da ilgili haberini güncelledi ve “bazı cihazların” gecikeceğini kaydetti.

Apple HomeKit’i yaklaşık bir yıl önce duyurmuştu, ancak ilk HomeKit cihazlarının ne zaman çıkacağına dair net bir zaman vermemişti. Bununla birlikte daha önce çıkan bazı haberler ilk HomeKit cihazları için içinde bulunduğumuz zaman dilimini işaret etmişti.

Yeni verilen zaman penceresi Apple’ın 8 Haziranda başlayacak WWDC 2015 etkinliğiyle de örtüşüyor. Açılış toplantısında piyasaya çıkacak ilk HomeKit cihazlarının tanıtıldığını da görebiliriz.

İLGİLİ HABERLER