Teknoloji

İkinci Ubuntu telefonu bu ay içinde piyasaya çıkacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

aquaris-e5-hd-ubuntu-edition-020615-1

Ubuntu işletim sisteminin geliştiricisi Canonical, akıllı telefon pazarına girişine dair ilk detayları 2013’te paylaşmış, ancak şirketin ilk telefonunu piyasaya sürmesi 2015’i bulmuştu. İkinci Ubuntu telefonunu ortaya çıkarmak için fazla beklemeyen Canonical, Aquaris E4.5 UE’den dört ay sonra Aquaris E5 HD Ubuntu Edition’ı tanıttı. Haziran ayının ortasında satışa sunulacak Aquaris E5 HD Ubuntu Edition’ın altında da İspanyol üretici BQ’nun imzası bulunuyor. Canonical, Aquaris E5 HD Ubuntu Edition’ın selefine kıyasla bazı iyileştirmeleri beraberinde getirdiğini vurgulamayı ihmal etmedi.

Yeni akıllı telefonun selefine kıyasla daha büyük bir ekrana sahip olması göze çarpan ilk nokta oluyor. Canonical’ın ilk Ubuntu telefonunda 960 x 540 piksel çözünürlüğünde 4.5 inç ekran bulunuyor. Aquaris E5 HD Ubuntu Edition ise 5 inç IPS HD ekranla birlikte geliyor. Söz konusu ekranın çözünürlüğü 1280 x 720 piksel. Yeni Aquaris de selefi gibi dört çekirdekli, 1.3 GHz MediaTek işlemciye sahip. Dahili hafıza oranıysa 8 GB’den 16 GB’ye çıkıyor. 13 megapiksel arka ve 5 megapiksel ön kamera, çift SIM desteği Aquaris E5 HD Ubuntu Edition’ın diğer özellikleri arasında yer alıyor.

aquaris-e5-hd-ubuntu-edition-020615-2

Aquaris E5 HD Ubuntu Edition sadece Avrupa Birliği üyesi ülkelerde satılacak ve satışlar BQ’nun çevrim içi mağazası aracılığıyla gerçekleştirilecek. Akıllı telefonun fiyat etiketindeyse 199.90 avro yazacak.

Canonical’ın mobil biriminden sorumlu başkan yardımcısı Cristian Parrino, MWC 2015 sırasında Ubuntu’nun gelişimi kolay bir işletim sistemi olduğunu ve tek bir kod satırı yazmadan bile Ubuntu için servis geliştirilebileceğini belirtmişti.

İLGİLİ HABERLER