Manşetler

İkinci nesil Nexus 7 Android 4.3 ile çalışacak, iki kamerası bulunacak

Nexus 7’nin ikinci nesil versiyonunun çıkacağına dair ipuçları bu hafta içinde su yüzüne çıkmıştı. Nexus 7 2’nin önümüzdeki hafta 269 dolarlık fiyat etiketiyle yurt dışında piyasaya çıkacağı söylenmişti. Buna göre 32 GB kapasiteli model ABD’de mevcut Nexus 7’nin 32 GB’lık versiyonunun sahip olduğu 249 dolarlık fiyattan 20 dolar daha pahalıya satılacaktı.

google-nexus-7-2-ozellikler-190713

Varolan bu 20 dolarlık farkın niçin olduğu konusunda soru işaretleri de çıkan yeni sızıntılar sayesinde biraz olsun giderildi. Engadget’a gönderilen bir fiyat etiketi yeni Nexus 7’nin hangi teknik özellikleri barındıracağını gösteriyor. Görünüşe göre, yeni tablette 1.5 GHz dört çekirdekli işlemci bulunacak ve tablet Android 4.3 ile çalışacak.

7 inç ekran doğal olarak varlığını korumaya devam edecek, ancak çözünürlüğün ne olacağı şu an için bilinmezliğini koruyor. Öte yandan tabletin arkasında 5 megapiksel, önünde de 1.2 megapiksel olmak üzere toplamda iki adet kamera bulunacak. 1080p videoların TV’de oynatılmasını sağlayacak Slim Port desteği ve kablosuz şarj özelliği sürpriz sayılabilecek teknik özellikler arasında yer alıyor.

Bu arada yine Engadget’a gönderilen bir havadise göre yeni nesil Nexus 7, 31 Temmuz tarihinden itibaren ABD’de faaliyet gösteren Staples mağazalarında satılmaya başlanacak. Aslında ürünler mağazaya 24 Temmuz tarihinde sevkedilecek, ancak ay sonuna kadar paketlerinde kapalı şekilde durmaya devam edecek. Bu bir haftalık süre içerisinde Google’ın tableti Play mağazası üzerinden satışa sunabileceği de söyleniyor, ancak bu konuda henüz bir doğrulama yapılmadı.

İlgili >> Engadget

[Görsel – Engadget]

İLGİLİ HABERLER